• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tüm veriler tek sütunda birleşecek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Excelismail

Yeni Üye
Aldığı beğeni
60
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar.

Excel çalışma sayfasındaki A, B, C ve D sütunlarındaki veriler birleşecek E sütunundaki gibi olacak, olur mu? Olursa E sütununda birleştirme işlemi için makro ile bir buton ayarlanıp yapılırsa çok güzel olur.

Ayrıca Excel çalışma sayfası için son sattıra kadar yapılacak işlemler için ayarlı hala getirebilir mi? Dosya xlsx bunu xls yapılınca sorun olmaz değil mi?

Ofis Pro Plus 2016, 32 bit kullanıyorum.

örneğiniz ekte makro yazılınca uzantı xlsm veya xlsb olmalı

Merhaba.
Yapmak istediğiniz ; ile ayrılmış bir veri tablosu mu oluşturmak. Eğer öyleyse Exceli farklı kaydet deyip, Kayıt türü bölümünden CSV (Virgülle ayrılmış) (*.csv) seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Böylelikle dosyayı NotDefteri ile de açabilirsiniz her bir verinin arasına ; bıraktığını görebilirsiniz.

Sadece birleştirmekse Ayın Adnan Beyin çözümü güzel bir çözüm, veriler uzun olsa da kısa sürede işlemi tamamlıyor. Farklı alternatifleri de mevcut tabi.

Formülle
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Veri uzunsa yavaş çalışır ama çalışır
HTML:
Kod:

Esenlikler dilerim. İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Kusura bakmayın unuttum. Tabloyu tekrar güncelledim. Numaradan sonra noktalı virgül numaraya birleşik olacak. tekrar düzenleyebilir misiniz? yeni tabloyu ek kısma ekledim.

Merhaba
& " " & kısmı arada boşluk bırakıyor. Boşluk bırakmak istemiyorsanız bu alanı kaldırın. Yada aralara ne eklemek istiyorsanız " " arasına istediğiniz işareti bırakın.
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Örneğiniz ekte

Çözüm
Konu Sahibi
hocam, birleşme F hücresinde olacak. E de değil. bir sütun daha ekledim. Tablonun son güncel halini 6. mesaja ekledim.

öyle yapmıştım

Konu Sahibi
Değerli hocalarım. Teşekkürler. sağ olasınız.

Dizi (i) kısmında çift tırnakları birleştirdim. Telefon numarası ile noktalı virgül birleşti. Konuyu kapatabiliriz. Fazla uzamaması ve kafamın karışmaması için ama olur ya bir düzenleme tekrar gerekirse tabloyu paylaşıp yeni konu açarım olur mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri