• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TÜİK 12 Aylık TÜFE Ortalamasına Göre Yasal Kira Artışı Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

binarybilgiislem

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar hocalarım,
Portföyümüzde bulunan gayrimenkullerin sözleşme yenileme dönemlerinde, TÜİK tarafından açıklanan 12 aylık TÜFE ortalamasını baz alarak yasal sınırda yeni kira bedellerini hesaplayan otomatik bir takip tablosu kurmak istiyorum.
Hücreye güncel TÜFE oranını yüzde (%) olarak girdiğimde, mevcut kira bedeli ile bunu çarpıp yasal zam tutarını ve nihai yeni kira tutarını yuvarlayarak verecek formüle ihtiyacım var. Birden fazla kiracının sözleşme ayı geldikçe otomatik hesaplama yapması için DÜŞEYARA (VLOOKUP) ile oranları başka sayfadan çekmek mi daha mantıklıdır?

Hatalı veya eksik hesaplama yapmamak adına taslak formatımı ekte paylaşıyorum, dinamik formül desteği verebilirseniz çok sevinirim.

Eksik okumuşum. inceleyin

Çözüm
Konu Sahibi
Selamlar Alicimri hocam günaydın,
Hızlı dönüşünüz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz dosyayı indirdim, hesaplama mantığı ve kurgu tam istediğim gibi, ellerinize sağlık.Tabloyu incelerken alt kısımdaki veri listesinde ufak bir detay gözüme çarptı. 2026-08-01 tarihinin karşısındaki TÜFE oranı 1.049 (%104.9) olarak kalmış. Muhtemelen gözden kaçan bir yazım hatası oldu, doğrusu 0.049 olacak sanırım.Gelecek aylarda DÜŞEYARA formülüyle verileri çekerken tablonun hata yapmaması adına bu satırı düzeltip formülleri bu şekilde bağlayacağım. Yardımlarınız ve değerli vaktiniz için tekrar çok teşekkür ederim, eksik olmayın.
Hayırlı forumlar dilerim.

tüfe sayfasındaki veriler afaki örnek rakamlar, gerçek tüfe yüzdeleri ile değiştirin, her ayın 3 de tüfeyi ekleyin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri