• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru toplam değeri hücrelere dağıtmak

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

ahmetetik

Gold Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Gold Bitiş
10 Ağustos 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
arkadaşlar ben 100 puanı aynı satırdaki 20 hücreye otomatik dağıtmak istiyorum.Bu konuda hiç deneyimim yok.Acaba bu konuda bana ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz veya bu konuyu ayrıntılı sıfırdan anlatan bir video gönderebilirmisiniz.Şimdiden ilginize teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 145
Merhaba

Ekteki Dosyayı inceler misiniz.
Çözüm şu mantıkla çalışıyor ;
1 ila 6 arasında ise Başlangıç seviyesi
7 ila 12 arasında ise Kabul edilebilir
13 ila 18 arasında ise İyi
19 ila 25 arasında ise Çok İyi
Yani o konuyu bu seviyelerde öğrenmiş olacak. Konulara göre Dörderli gruplar halinde aldığı puanlar ilgili hücrelere yazılıyor.
Puan aralıklarını mokroda değişiklik yaparak değiştirebilirsiniz, olabildiğince açıklama yazdım.

Umarım faydalı olur.
İyi çalışmalar.
merhaba karıncaZ arkadaşım sana ne kadar teşekkür etsem azdır.tam istediğim gibi düzenlemişsin.yüzsüzlük olmazsa ve affına sığınarak 1 tanede 5 bölümlü bir dosyam vardı onuda düzenleyebilirmisin acaba.İlgine şididen çoook teşekkürler.bir iki gün içinde halletmem gerek

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba

Ekteki Dosyayı inceler misiniz.
Çözüm şu mantıkla çalışıyor ;
1 ila 6 arasında ise Başlangıç seviyesi
7 ila 12 arasında ise Kabul edilebilir
13 ila 18 arasında ise İyi
19 ila 25 arasında ise Çok İyi
Yani o konuyu bu seviyelerde öğrenmiş olacak. Konulara göre Dörderli gruplar halinde aldığı puanlar ilgili hücrelere yazılıyor.
Puan aralıklarını mokroda değişiklik yaparak değiştirebilirsiniz, olabildiğince açıklama yazdım.

Umarım faydalı olur.
İyi çalışmalar.
yalnız toplam 100 olduğunda dağıtma eksik kalıyor.ben en düşük 60 en yüksek 100 puanı dağıtmak istiyorum.şablon doğru ama örneğin 100 puanı dağıt dediğimde sayıların toplamı 100 olmuyor.

Konu Sahibi
Ben soruyu Farklı yorumluyorum...
Her öğrenci için, 5 adet Bölüm var. Ve bu 5 bölümde de 4 er durum mevcut.
Sonuç olarak 100 puanı, her bölüme EŞİT verdiğimizfe bölümler kendi başına 20 şer puan olacak.
Her bölümde de 4 ayrı durum olduğundan, durumlara 0, 5, 10, 15 ve 20 puan verilebilir. Ancak 4 durum toplamı da 20 puan yapmalı....

Anladığım bu şekilde....
Çözümlerimi de bu duruma göre yaparsam,

Önce, her bir hücreye AYRI formül yazarsak, şeilde de görüleceği üzere

Ekli dosyayı görüntüle 35933

D12 hücresine
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
E12 hücresine
HTML:
Kod:
F12 hücresine
HTML:
Kod:
G12 hücresine
HTML:
Kod:
formülleri yazılır.
D12 : G12 aralığı seçilir. Ve kopyala
Tablonun diğer satır ve sütunları seçilip Yapıştır Formülleri yapılarak tablo formülle doldurulur.

Soru sahibinin Excel versiyonunu 2021 olarak görüyorum. Excel2021 dinamik dizilere uygun olduğundan,Excel2021 uygun olarak,

TEK hücrede formül ile komple dökülmeli bir formül olarak da, şekilden de görüleceği üzere,

Ekli dosyayı görüntüle 35934

Sadece D12 hücresinde formül mevcut ve formül
HTML:
Kod:

Formülde müdahale edilecek yegane kısım,
=LET(n;18;
kısmı olup, burada öğrenci adedi 18 olarak yazıldı. 18 yerine öğrenci adedi ne kadar ise o adet yazılır. Dökülme de, o kadar öğrenci için gerçekleşir.

Dosyayı da ekliyorum...
Sayfalarda F9 a basılarak, rasgele değerler değiştirilebilecektir.
52779 arkadaşım süper ilgilendiğin için çok teşekkürler sadece 4 bölümden oluşan her sütunun sadece birinde not olacak.yani bir satırda toplam 4 not olacak ve toplamları en fazla 100 olacak.Ben toplam yerine notu yazdığımda not o satırdaki 4 bölüme birer not olarak dağılacak.zahmet olmazda hazırlayıp gönderebilirsen minnettar olurum.Şu an bu ölçekler benim en büyük sorunum.1 tane 5 bölümlüsü var.gerisinin tamamı 4 bölümlü.iki ayrı ölçek.ilgin için şimdiden çok teşekkürler

Konu Sahibi
52779 arkadaşım süper ilgilendiğin için çok teşekkürler sadece 4 bölümden oluşan her sütunun sadece birinde not olacak.yani bir satırda toplam 4 not olacak ve toplamları en fazla 100 olacak.Ben toplam yerine notu yazdığımda not o satırdaki 4 bölüme birer not olarak dağılacak.zahmet olmazda hazırlayıp gönderebilirsen minnettar olurum.Şu an bu ölçekler benim en büyük sorunum.1 tane 5 bölümlüsü var.gerisinin tamamı 4 bölümlü.iki ayrı ölçek.ilgin için şimdiden çok teşekkürler
yani 4 sütundan(başlangıç-kabul edlebilir-iyi-çok iyi) oluşan her bir bölümün sadece 1 tanesine not yazılacak.

Konu Sahibi

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 144
yalnız toplam 100 olduğunda dağıtma eksik kalıyor.ben en düşük 60 en yüksek 100 puanı dağıtmak istiyorum.şablon doğru ama örneğin 100 puanı dağıt dediğimde sayıların toplamı 100 olmuyor.
Merhaba.

Gönderdiğim dosyada makro kodlarına bakarsanız Öğrencilere notu yüksek vermenin yolunu da söylemiştim. Makro kodlarında başlangıç rakamını yani almasını istediğiniz en düşük notu yazmanız yeterli olacaktır.

Ben Öğrenciler İyi ve Çokİyi Seviyelerinde not alacak şekilde ayarladım ve ekte gönderdim.
VBA Kod açıklamalarda da yazdım. Kendinize göre uyarlarsınız artık.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri