• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Topla.Çarpım yada uygun formülle koşullara göre veri getirme.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum Extra Posting sayfamdaki Z4669 hücresine V sütununda ki ay- yıl ve Ekstra kategori koşuluna göre diğer sayfam parametreler sayfamdaki veri getirmek istiyorum. Topla.çarpım formülü ile yaptım ancak olmadı.

1743063489876.png

Şöyle ki parametreler sayfamdaki ekran görüntüsü göndermiş olduğum tabloda ki verileri getirmek istiyorum koşula göre ;

Ekran görüntüsünde ki işaretlediklerimin karşılıkları gelmesi gerekiyor.

1743063797886.png

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadlarım,

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum Extra Posting sayfamdaki Z4669 hücresine V sütununda ki ay- yıl ve Ekstra kategori koşuluna göre diğer sayfam parametreler sayfamdaki veri getirmek istiyorum. Topla.çarpım formülü ile yaptım ancak olmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 33057

Şöyle ki parametreler sayfamdaki ekran görüntüsü göndermiş olduğum tabloda ki verileri getirmek istiyorum koşula göre ;

Ekran görüntüsünde ki işaretlediklerimin karşılıkları gelmesi gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 33059
istediğin formülü yazdım. Topla.Çarpım formülü iki sütundaki veriyi getirmez. Onun yerine Kaydır formülünü kullandım. ekten indirebilirsin dosyanı

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
istediğin formülü yazdım. Topla.Çarpım formülü iki sütundaki veriyi getirmez. Onun yerine Kaydır formülünü kullandım. ekten indirebilirsin dosyanı
Sayın volki_112 ,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Bir şey sormak istiyorum. Yazdığınız formül sadece İçecek için mi çünkü ekran görüntüsü göndermiş olduğum işaretlemiş olduğum sütun değişken o sütun yiyecek de olabilir V sütunu Ay - Yıl ve Y sütunu ekstra kategoriye göre getirmesi gerekiyor çünkü listede aşağıda ki satırlarda bakarsan hep değişken

1743065320734.png

Sadece içecek sütunundaki (değişkenlik gösterir) veriyi getirecekseniz aşağıdaki kodu deneyiniz:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri