• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Topla.Çarpım Kodunu Tarih aralığında uygulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar.
Herkese iyi akşamlar iyi pazarlar diliyorum.
Dosyamda Topla.Çarpım(SUMPRODUCT) ile ilgili örnek bir kod mevcut. Bu kodu kullanarak sütun aralığı yerine birinci satırda bulunan tarih aralığına göre toplama işlemi yapmak şekilde uyarlamaya çalıştım ama beceremedim. Tarih aralığı UserForm içinde bulunan TextBox1 ile TextBox2 ye girilmektedir.

Çözüm
MODUL sayfasındaki ilgili haftanın altına aktarabilirse (sadece bir haftayı)
Alıntıdaki isteğiniz doğru sonuç vermesi için TextBox'lara tam tarih aralığını (Örneğin 1. HAFTA için 03.03.2025-9.03.2025) girmeniz gerekir. Yoksa hatalara neden olur.
Ben ekteki örnek dosyada TextBox'ları ve butonu kaldırıp, ListBox oluşturdum. Form açılırken ListBox'da hafta-ilk gün-son gün olarak listeleniyor. ListBox'a çift tıklayınca veriler listeleniyor
Konu Sahibi
Dosyayı biraz daha sadeleştirerek yeniden ekliyorum.

Başka bir çalışma kitabından bu çalışma kitabına dış bağlantı olduğundan yazılan formüllerin sonucunu göremiyorum.

Konu Sahibi
Sayın kralım dosyamda başka bir dosya ile dış bağlantı yoktur. Başka bir dosyaya bağlantı kuran formul de bulunmamaktadır. Ancak benim excel bilgim az olduğu için sizin belirttiğiniz hususu anlayamadım. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Ne yapmak istediğiniz anlamadım, AD lar niye birden fazla her AD bir tane olması gerekmiyor mu?

Her iki sayfadaki AD ların adet ve sırası olarak aynı olduğunu varsaydım.
MEBBİS sayfasındaki verileri haftaya göre toplayarak MODUL sayfasındaki MEBBİS sütunlarına aktarıyor.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyada ne nereye nasıl yapılacak pek anlaşılır değil.
Ben yaptığımı anlatayım.
MEBBİS sayfasında Userform1 de textboxlardan seçtiğiniz tarih aralığına göre
satır bazında toplama yapar.
Sayfa MODUL de F sütununa listeler.
Bu durumda MEBBİS sayfasındaki isim listesi ile MODUL sayfasındaki
isim listesinin aynı ve aynı sırada olması beklenir.
TextBoxlara tarihleri gg.aa.yyyy formatında giriniz.
Kolay gelsin.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
sayın Alicimri ,sayın excelcan hocalarım. her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu gün ancak bakabildim. Bu sebeple kusuruma bakmayım. Her iki ustanın çözümü de çok güzel olmuş. Emekleriniz sağlık. Alicimri hocamın sorusuna cevaben: isimler mükerrerdir doğru zira özel bilgilerin bulunduğu bazı bilgileri sildim. Aynı kişiye birden fazla kalemden ödeme kodu mevcuttur. Bunların ayrı ayrı hesaplanması gerekmektedir. Bu haliyle çözümlenince kendi dosyama uygulamayı başardım. ve istediğim sonucu alabiliyorum. Kalın sağlıcakla. Zihnimdeki kurguma göre Ben dosyamda excelcan hocamın çözümünü kullanacağım. Varolun.

Konu Sahibi
Alicimri hocamın çözümünde TextBoxlara girdiğim tarih aralığına göre hesapladığı verileri MODUL sayfasındaki ilgili haftanın altına aktarabilirse (sadece bir haftayı) tam olarak istediğim sonucu üretecektir. Teşekkürler.

MODUL sayfasındaki ilgili haftanın altına aktarabilirse (sadece bir haftayı)
Alıntıdaki isteğiniz doğru sonuç vermesi için TextBox'lara tam tarih aralığını (Örneğin 1. HAFTA için 03.03.2025-9.03.2025) girmeniz gerekir. Yoksa hatalara neden olur.
Ben ekteki örnek dosyada TextBox'ları ve butonu kaldırıp, ListBox oluşturdum. Form açılırken ListBox'da hafta-ilk gün-son gün olarak listeleniyor. ListBox'a çift tıklayınca veriler listeleniyor

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri