• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tik Seçili Sayfayı Ön İzle,Yazdır Pdf Yap

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi geceler ekli dosyada Combobox1 den seçiş olduğum sayfayı makro ile ön izle,yazdır ve pdf yapıyorum. Kodlar gayet güzel ve hızlı bir şeilde çalışıyor. Benim yapmak istediğim aynı kodlarla I6:I13 hücreleri arasında tik işareti seçili olan J6:J13 hücrelerindeki sayfaları ön izle, yazdır ve pdf yaptırmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Çözüm
sayfa adedi kadar çıktı alınabilir mi?
Dünkü yazdığım gibi parametreli daha iyi olur.
Resimde işaretlediklerimi uygulayın.Yazdır kısmına with ekledim her defasında sayfa adı yazmaktansa başına nokta koyunca kod kısalır.Ben sadece ok ile işaretlediğimi yaptım siz bakıp diğerlerinide ayarlarsınız.Adet olarak boş olursa tek adet çıkar.

1.png
Merhaba.
Bu durumda combobox devre dışı oluyor.
Alttaki gibi yazdır kodu örnek ekldim.Then den sonraki ler makro adıdır.
Diğerlerinide kendiniz yapabilirsiniz ve Tr karakter harflerini düzeltin kodu kopyala yapıştırdan sonra.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz kod istediğim şeilde oldu. Acaba yazdır koduna sayfa isminin karşısında K6:K13 hücre aralığında yazdırlacak adet sayısı yazıyor. Örneğin Arıza Tespit Raporunun karşısı olan K6 hücresine 5 yazdığımda 5 adet sayfa yazılacak. Birde tik işareti olanları PDF yap değiğimde makro seçili sayfaları sırasına göre birleştirip tek pdf dosyası yapıp masa üstüne kayıt yapabilir mi? Bu kod seçili sayfaları birleştirme yapıyor.
HTML:
Kod:

Rica ederim.
Benden bu kadar abey.Belki ileride zamanım olursa bakabilirim.Yazınızdan kopya adedi kolay gibi.Printout dan sonrz boşluk bırakıp yazdığım kod kibi K sütunu ekleyeceksiniz sadece.

Konu Sahibi
Hocam kopya adedini makroya dökebilir misiniz? .PDF birleştirme makrosunu da umarım yapabilecek arkadaşlar olur diye düşünüyorum.

Pc açık olmadığı için mobilden yapamıyorum kodları unuttuğum için.Belki sub içine bir parametre eklenir adet olarak o adete görede yapılır.Yada atıyorum
.... printout sayfaadı.range("A5").value
gibi yapatsanız a5 deki sayı kadar yazdırılması gerek.

Hocam teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz kod istediğim şeilde oldu. Acaba yazdır koduna sayfa isminin karşısında K6:K13 hücre aralığında yazdırlacak adet sayısı yazıyor. Örneğin Arıza Tespit Raporunun karşısı olan K6 hücresine 5 yazdığımda 5 adet sayfa yazılacak. Birde tik işareti olanları PDF yap değiğimde makro seçili sayfaları sırasına göre birleştirip tek pdf dosyası yapıp masa üstüne kayıt yapabilir mi? Bu kod seçili sayfaları birleştirme yapıyor.
HTML:
Kod:

Merhabalar, deneyip sonucu paylaşabilir misiniz;

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhabalar,
Sayfa seçimi yapmadığınız için işlem yapılmamıştır uyarısı veriyor

Konu Sahibi
Hocam K6 hücresinde değil I6 hücresine çekince oldu. Teşekkür ederim. Son olarak yazdır butonuna basınca seçilen sayfa yazdırılıyor. Sayfa adımın karşısına yani K sütununa yazdırılacak sayfa adedini yazdığımda ve yazdır butonuna bastığımda girilen sayfa adedi kadar çıktı alınabilir mi?

sayfa adedi kadar çıktı alınabilir mi?
Dünkü yazdığım gibi parametreli daha iyi olur.
Resimde işaretlediklerimi uygulayın.Yazdır kısmına with ekledim her defasında sayfa adı yazmaktansa başına nokta koyunca kod kısalır.Ben sadece ok ile işaretlediğimi yaptım siz bakıp diğerlerinide ayarlarsınız.Adet olarak boş olursa tek adet çıkar.

1.png

Çözüm
Printout kısmını yanlış yazmışım resimde alttaki gibi yapın.ilkparametre kopya adet biliyordum değilmiş.

HTML:
C#:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri