• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü textboxa veri girildiğinde listboxa veriyi içeren bilgiler gelsin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BlackEagle

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Textboxa veri girildiğinde listboxa veriyi içeren bilgiler gelsin istiyorum. Ayrıca listboxta boş satırlar görünmesin veri eklendikçe listelensin. Konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

Rowsource yerine alttaki gibi değiştirin ilgili yeri boş olayı için.
Listboxtta başlıklar ilk satırda çıkar.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Rowsource yerine alttaki gibi değiştirin ilgili yeri boş olayı için.
Listboxtta başlıklar ilk satırda çıkar.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir sorum olacak güncelleme yada silme işlemi yaptığımda listboxta görünmüyor. Listbox düzenlemesini yapmadan önce görünüyordu. Nasıl düzeltebiliriz. Ayrıca açılışta direkt excel değilde userformu getiriyorum. güncelleme işlemi yaptıktan sonra kapat dediğimde excele geri dönüyor ve tekrar kaydetmemi istiyor. Excele dönmeden kaydet ve çık userforma buton ekleyip kaydet ve çık işlemi yapabilirmiyim.

Rica ederim.
Sorunuz için kod eklendi ve çalışıyor.
Rowsource yerine dizi ile yaptım boş satırlar olayı için.
Rowsource ile devam edilseydi sayfada fitreleme yada başka sayfaya aktarıp ordan çrkmrk gibi gereksiz olacaktı.
Bu sorularınız için ya yeni konu açın yada üstaflar belki değişik çözüm yaparlar abey.
Benim zamanım yok maliesef uzun zaman bu hafta.
Tahminen üstaflar autofilter ve rowsource yi kullanıp çözerler ama ben sevmiyorum bu yöntemi.

Kolay gelsin.

Rica ederim.Kaydet,güncelleme ve silme olaylarına ekledim birde Tr karakter olayı için kod değiştirdim.
Ben deneyemedi bu dediklerimi ama çalışması gerek.Öncedendedediğim gibi Dizi ile yaptım siz rowsource ile yapmıştınız.Rowsource yardımcu syfa olmadan zor iş.
Birde aranan çok fazla ise başlık listboxtta görünmez sizin dosyadada öyleydi.
Aslında sizin dosya için en iyi yöntem extra sayfa ekleyip arananları oraya kopyalayıp ordan roesource ile başlıklı olarak çekmekki bende keni dosyamda bazen bu yöntemi kullanıyorum sütun fazla olursa labrllerle başlık eklenmediği durumlarda.Ama sizin konuda buna girmedim konu uzar diye.Neyse benden bu kadar.Kolay gelsin.

Aslunda office proğramınız 32bit ise listview kullanabilirdiniz başlıkla vs... uğraşmazdınız tabii veri çok fazla değise unutmuşum yazmayı.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri