• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox yanıp sönen efekt Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar örneğin textbox1.value="SAĞLAM" ise textbox1 e yanıp sönen efekti vermemiz mümkünmüdür acaba.

Mümkün bence.
Doevents ve application.wait kullanılarak yapılabilinir bence.
Kısa bir örnek ekleyin yapalım abey.

Konu Sahibi
Mümkün bence.
Doevents ve application.wait kullanılarak yapılabilinir bence.
Kısa bir örnek ekleyin yapalım abey.
Refaz hocam listboxa gelen veriye tıklayıp textboxlara aktarıyorum. Textbox2 ye gelen değer SAĞLAM ise textbox2 yanıp sönecek

Selam,
Böyle bir işlem mümkündür fakat dosyanızda kasmalara neden olacaktır ve dosyanızın performansını olumsuz yönde etkileyecektir. (Yanıp Sönme Olayı) Tecrübeyle sabittir. Bu yüzden tavsiye etmiyor ve önermiyorum bu nedenle de yanıp sönme olayı ile ilgili paylaşım yapmıyorum.

Ancak şarta bağlı renklendirebilirsiniz örnek kodu dener dönüş yaparsınız;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

vbBlue burada istediğiniz rengin İngilizcesini yazarak değişiklik yapabilirsiniz.

Dosyanıza da uyguladım, ektedir.
Hayırlı akşamlar.

Alttaki gibi kod yazdım ama listboxun tıklamasını engelliyor renklenmeye başlayınca.

HTML:
CSS:

Neyse ekteki gibi yapabildim ancak.
Listbox1 e tıklayınca çalışmıyor ama çift tıklayınca sorun olmuyor.

tt.gif

Çözüm
Son dosyadaki alttakiler silinince şimşek gibi çalışır :)
Öncekindede kasma olmuyor sadece beklemeler arasında yuvarlak işaret çıktığı için öyle zannediliyor.
SAĞLAM yazdığı sürecede kod çalışır tabii arka planda ve userform kapanıncada otomatik durur eğer textbox2 de değişmezse.

HTML:
CSS:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri