• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox üzerinde 4 işlem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı akşamlar
Çarpma, Bölme ve Çıkartma işlemi için yardımlarınızı bekliyorum. Ben biraz uğraşayım dedim fakat yapamadım. kıymetli hocalarımın desteğini bekliyorum.
Sorunum şöyle:
FrmSayac formunda TextBox2, TextBox3' e bölünecek ve sonucu TextBox4' e girecek aynı zamanda Veriler sayfasında V8' e kaydedecek. Uzantıları olacak bunu unutmayalım.

TextBox2 = Sayfa Veriler T8 (Tl. eklenecek)
TextBox3 = Sayfa Veriler U8 (Kw. eklenecek)
TextBox4 = Sayfa Veriler V8 (Tl. eklenecek)

Aynı şekilde;
FrmSayac formunda TextBox6' dan, TextBox5 çıkacak ve sonucu TextBox7' ye girecek aynı zamanda
devamında TextBox7 ile, TextBox4 çarpılacak ve sonucu TextBox8' e girecek
Sonuçları Veriler sayfasında aşağıdaki ilgili sayfanın sütunlarına kaydedecek. Uzantıları olacak bunu unutmayalım.

TextBox5 = Sayfa Veriler T2 (Kw. eklenecek)
TextBox6 = Sayfa Veriler U2 (Kw. eklenecek)
TextBox7 = Sayfa Veriler V2 (Kw. eklenecek)
TextBox8 = Sayfa Veriler W2 (Tl. eklenecek)

Kullanıcı Adı:1
Şifre : 1

Sorunuzun ilk kısmı için çok basit hali ile textbox3'ün afterupdate olayına

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
şeklinde ekleyeceğiniz bir kod textbox2 ve texbox3'de de verilerinizi istediğiniz uzantı ile göstererek textbox4'e işlem sonucunuzu işleyip Veriler adlı sayfanızda da ilgili hücrelere aynı formatla kayıt yapacaktır. Kodların öncesinde örneğin textbox3 değeri sıfır ise sıfıra bölüm hatasını önleyecek kontrol kodları eklemelisiniz. Buradan hareket ile ikinci kısmı kolaylıkla çözebilirsiniz.

Örneğinizdeki form ile şu an eklemiş olduğunuz form farklı dolayısı ile hangi textboxlar ile işlem yapmak istiyorsanız onlara göre düzenleyin kodu. İlk örneğinizde textbox2-3-4 demişsiniz bölünen bölen sonuç diyerek, bu örneğinizde textbox2-3-4 Fatura tutarı, tüketim ve birim fiyata denk geliyor. Örneğiniz ile sorunuz uyumsuz olursa doğal olarak başarısız sonuç alırsınız. Ne yapmak istediğinizi, mantığınızı, işleyiş ve matemetiğinizi kısa öz ifade etmeden ve amaca uygun örnek olmadan biz kafanızdakileri bilemeyiz. Anlamadığım diğer husus ise çalışmanızdaki kodları siz yazdıysanız bu kadar basit bir işlemi nasıl yapamaınız?

Konu Sahibi
Hocam aslında değişiklik yok o zaman sıra ile gideyim.
TextBox2 bölü TextBox3 eşittir TextBox4 olacak.
Güncelle dediğimizde sonuç TextBox4'e ve Sayfa Veriler'de V8'e gelecek.
Yada olursa butonsuz değerleri girince direk hesaplama yapsın.

İlk mesajınızda yanlış dosya mı yüklediniz?

Konu Sahibi
Hayırlı sabahlar öncelikle.
Hayır hocam üstadın verdiği kodlara aktif etsin diye güncelle butonu ekledim sadece fakat sonuç alamadım.

İlk dosyadaki için çözüm altta.
Toplmama ve çıkartmada +0 lar eklendi gerekirse cdbl gibide yapılabilinir ama basitçe yaptım tek sub larla.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Tüm hocalarımdan ve üstatdlarımdan çok çok özür diliyor affınıza sığınıyorum herkes hakkını helal etsin. Hatamı ilk dosya ve ikinci dosyalara bakınca anladım ilk dosya kendime kılavuz olsun diye hazırladığım formdu. onu yanlışlıkla atmışım, dikkatimden kaçmış. asıl olan ikinci dosya bende içeriği görmeden değişiklik yok diyorum. Tekrar tekrar özür diliyorum. Asıl dosya 3 nolu mesajdaki dosya. Lütfen kusurumu mazur görün.
Refaz hocam 8 nolu mesajınız ayrıca sorunsuz. onda sıkıntı yok emeğinize sağlık.
3 Nolu dosya üzerindeki işlemde onu düzenlemeye çalıştım olmadı.

Son dosyada hangi formda işlem yapılacak ve nasıl olacak işlemler sırasıyla?
Benim zamanım olursa bakabilirim ama biraz zor gibi.

Konu Sahibi
Sorunum şöyle:
FrmSayac formunda TextBox2, TextBox3' e bölünecek ve sonucu TextBox4' e girecek aynı zamanda Veriler sayfasında V8' e kaydedecek. Uzantıları olacak bunu unutmayalım.

TextBox2 = Sayfa Veriler T8 (Tl. eklenecek)
TextBox3 = Sayfa Veriler U8 (Kw. eklenecek)
TextBox4 = Sayfa Veriler V8 (Tl. eklenecek)

Aynı şekilde;
FrmSayac formunda TextBox6' dan, TextBox5 çıkacak ve sonucu TextBox7' ye girecek aynı zamanda
devamında TextBox7 ile, TextBox4 çarpılacak ve sonucu TextBox8' e girecek
Sonuçları Veriler sayfasında aşağıdaki ilgili sayfanın sütunlarına kaydedecek. Uzantıları olacak bunu unutmayalım.

TextBox5 = Sayfa Veriler T2 (Kw. eklenecek)
TextBox6 = Sayfa Veriler U2 (Kw. eklenecek)
TextBox7 = Sayfa Veriler V2 (Kw. eklenecek)
TextBox8 = Sayfa Veriler W2 (Tl. eklenecek)

Kullanıcı Adı:1
Şifre : 1

3 Nolu Mesajdaki dosya için

Konu Sahibi
Hocam ben baya uğraştım ve ekteki şekilde bayağı yol aldım. fakat son kısım olarak çarpma işleminde tıkandım.
Bir el atabilirmisiniz.
Bölme aşamasında hata yok
Çıkarma işleminde hata yok
Son aşamadaki Çarpma işleminin sonucunu vermiyor.

Ya sabah yada akşam bakabilirim.Çarpma kodunu yazarsanız bir inceleyebilirim mobilden.

Bir deneyin acele ettim hata olabilir birde Güncelle butona tıklayınca kod içine aldım sayfaya aktarılanları.

Çözüm
Geri