• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox ile Düşeyara

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar arkadaşlar

A sütununda yer alan veriyi TextBox1 e yazdıktan sonta X sütununda bulunan karşısındaki veriyi TextBox2 ye aldırmak istiyorum. Örnek kodlar var buldum ama dosyamda hata veriyor.

Hocam daha öncede bir sorunuzda böyle bir sorun oluşmuştu. Textbox içindeki veriler metin olarak algılanır. Sizin A sütununuz sayısal olduğu için sayıların içinde metin aramış oluyorsunuz o yüzden textbox1 içindeki veriyi cdbl fonkiyonu ile metni sayıya çevirerek aratıyoruz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
askan üstadım çok teşekkür ederim. VBA ile düşeyara hakkında bir kaç kez sorum var hatırladığım kadar. Kodu kurabiliyorum ama ne yaptıysam hatadan kurtulamıyorum. Hocam A sütunundaki verinin METİN olacağını var saydığımızda yine hata (type miscmach) veriyor. Bu durumu nasıl aşabiliriz sayı veya metin olsa bile..

Bu örneğe göre şöyle bir alternatif sunabilirim.

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
askan hocam açtığınız yoldan yürüyerek bir deneme ve değişiklik ile istediğimin gerçekleştiğini farkettim. Çok teşekkür ederim.
HTML:
Kod:

#4 nolu mesajdaki kod bloğunda hiçbir sorun çıkarmaz. Zaten on error next ile eğer sayı değilse kodu devam ettirip string değerinde aramasını sağlamış oluyoruz. Eğer ki ikiside yoksa kod devam edecek hata vermeyecektir. Yani 3. ihtimali de geçmiş olacaktır.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri