• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox ile Düşeyara

Bu sorun verilen destek sayesinde çözüme ulaştırılmıştır.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
120
Excel Versiyonu
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi akşamlar arkadaşlar

A sütununda yer alan veriyi TextBox1 e yazdıktan sonta X sütununda bulunan karşısındaki veriyi TextBox2 ye aldırmak istiyorum. Örnek kodlar var buldum ama dosyamda hata veriyor.

Ekli dosyalar

• Feylosof.xlsm
    21.3 KB · Gösterim: 2

askan

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
1,974
Excel Versiyonu
Office 365 TR
Hocam daha öncede bir sorunuzda böyle bir sorun oluşmuştu. Textbox içindeki veriler metin olarak algılanır. Sizin A sütununuz sayısal olduğu için sayıların içinde metin aramış oluyorsunuz o yüzden textbox1 içindeki veriyi cdbl fonkiyonu ile metni sayıya çevirerek aratıyoruz:

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Feylosof

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
120
Excel Versiyonu
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
askan üstadım çok teşekkür ederim. VBA ile DÜŞEYARA hakkında bir kaç kez sorum var hatırladığım kadar. Kodu kurabiliyorum ama ne yaptıysam hatadan kurtulamıyorum. Hocam A sütunundaki verinin METİN olacağını var saydığımızda yine hata (type miscmach) veriyor. Bu durumu nasıl aşabiliriz sayı veya metin olsa bile..

askan

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
1,974
Excel Versiyonu
Office 365 TR
Bu örneğe göre şöyle bir alternatif sunabilirim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm

Feylosof

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
120
Excel Versiyonu
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
askan hocam açtığınız yoldan yürüyerek bir deneme ve değişiklik ile istediğimin gerçekleştiğini farkettim. Çok teşekkür ederim.
Kod:

askan

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
1,974
Excel Versiyonu
Office 365 TR

askan

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
1,974
Excel Versiyonu
Office 365 TR
#4 nolu mesajdaki kod bloğunda hiçbir sorun çıkarmaz. Zaten on error next ile EĞER sayı değilse kodu devam ettirip string değerinde aramasını sağlamış oluyoruz. EĞER ki ikiside yoksa kod devam edecek hata vermeyecektir. Yani 3. ihtimali de geçmiş olacaktır.

Feylosof

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
120
Excel Versiyonu
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
askan hocam. Emeğinize ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorun çözülmüştür.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Konuyu okuyanlar