• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox ile arama hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Arkadaşlar B ve C sutunlarında ad ve soyad var.
Sağ tarafa bir textbox koydum. Amacım şunu yapabilmek

Misal şimdi B sutununda SEVGİ, C sutununda KALDI var. Ben o textboxa Sevgi Kaldı yazdıgımda buluyorsa direk o satıra gitmesini istiyorum bulmuyorsa Kişi yok uyarısı
Şimdi niye B ve C sutunlarını birleştirmiyorsunuz diyenler olabilir. Veri tablosu bu sekilde oynama yapmamam gerekiyor..

Yardımcı olabilir misiniz

Merhaba,

Arkadaşlar B ve C sutunlarında ad ve soyad var.
Sağ tarafa bir textbox koydum. Amacım şunu yapabilmek

Misal şimdi B sutununda SEVGİ, C sutununda KALDI var. Ben o textboxa Sevgi Kaldı yazdıgımda buluyorsa direk o satıra gitmesini istiyorum bulmuyorsa Kişi yok uyarısı
Şimdi niye B ve C sutunlarını birleştirmiyorsunuz diyenler olabilir. Veri tablosu bu sekilde oynama yapmamam gerekiyor..

Yardımcı olabilir misiniz
Birebir eşitlik mi istiyorsunuz, yoksa benzerlik yeterli mi?

Kontrol eder misiniz?
İlk olarak aklıma dizi kullanma fikri geldi, dictionary ile de yapılabilir. Daha kullanışlı yöntemler aklıma gelirse tekrar güncellerim burayı.

Konu Sahibi
hocam büyük İ , küçük i olarak yazdıgımızdada bulması için birşey yapılabilir mi? Yani büyük küçükte yazsak bulması gibi
Birde ENTER tuşu ile arama yaptırılma gibi

hocam büyük İ , küçük i olarak yazdıgımızdada bulması için birşey yapılabilir mi? Yani büyük küçükte yazsak bulması gibi
Birde ENTER tuşu ile arama yaptırılma gibi
#4 numaralı mesajımdaki dosyayı düzenledim. İnceler misiniz?
Ayrıca "Option Compare Text" ile İ ve i aramalarındaki sorunları gideriyordu normalde ama şuan denediğimde işe yaramadı. Henüz büyük küçük harf sorununu çözemedim onu da çözünce tekrar mesajı editleyip size bildiririm.

yeni bir çözüm. ek sütunla

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri