• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox Arama Kodunda Hata Veriyor.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Ekli dosyada Textbox23 te arama yaptığım zaman aşağıdaki hatayı veriyor. Sorunun neden kaynaklandığını bir türlü çözemedim. Hata Kayıtlar sayfasında AJ sütununa eski kayıtlarımı aldığım zaman oldu. Yardımcı olabilir misiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

hangi değeri girdiğinizde hata veriyor?

bende hata vermediği için sordum

Konu Sahibi
Hocam ne yapmamız gerekiyor. Sıkıntı Kayıtlar sayfasında AJ sütununa galiba bu sütundaki verileri silince düzeliyor. Başka sütuna alınca burda ki verileri yine hata veriyor.

Konu Sahibi
Halil hocam her şeyi hallettik derken yine karşıma problem çıktı. Textbox23 ile tümünde yapılan arama kodu gayet hızlı fakat problem yarattı. ComboBox14 ile seçim yaparak Textbox24 ile yapılan arama çok yavaş çalışıyor. Bunda sıkıntı yok .

bende hiç hata vermiyor, yüklediğiniz dosyada da hata veriyor mu?
acaba dizi boş o nedenle mi hata veriyor diye düşündüm saçma sapan değer verdim kayıt yok uyarısı verdi hiç hata vermiyor o nedenle de bir çözüm öneremiyorum

Konu Sahibi
Hocam tümünde arama ile ilgili yeni bir kod yazabilir misiniz. Bundan farklı olarak

En hızlı diziyle oluyor diğerleri daha ağır çalışıyor
Buraya eklemedim ama aramayı çok farklı yöntemlerle denedim dizi, find, match, filter, recordset açık ara dizi önde
Ayrıca hepsinin kendine gore hata veren yerleri oluyor mesala match dizi sayısal olduğunda hata vermişti filter sayısalda ve tarihte dolayısıyla bence en uygunu dizi yöntemi, sizde neden hata veriyor onu bulmak gerek kaç defa denedim sorunsuz çalışıyor transpoze yerine farklı yöntem ile transposesi alinabilir.
Tekrar sorayım yüklediğiniz dosyayı indirip denediniz mi hata veriyor mu?

Konu Sahibi
Halil hocam ekli dosyadaki kodu Sayın Balta beyin yapmış olduğu makroda işimi görüyor. Bu makroda düzenleme yapılabilirse işimi görür. Textbox23 te veri girip enter tuşuna bastığımızda ilk önce İlk önce bulduğu sütunun başlığını ComboBox14 e getiriyor. Tekrar 2. sefer aranacak veriyi Textbox23 girdiğimizde buluyor. Bunu aşağıdaki şekilde revize edebilir misiniz?
1-Textbox23 veri girilmeye başladığı anda (enter tuşuna basmadan) veriyi bulup Listbox1 e getirebilir mi?.
2- Textbox23 e ilk girildiği anda bulabilir mi?

Konu Sahibi
Halil bey hata veren AJ sütunundaki verileri aranacak hücre aralığı dışına aldım. Sorun çözüldü .Teşekkür ederim. İlgi ve alakanız için

excelin transpose fonksiyonu yerine farklı bir yöntem kullanıldı

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri