• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox a girildiğinde 0 dan 9 a kadar sanal tuş takımı çıkması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sedatuysal52

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Textbox a girildiğinde 0 dan 9 a kadar sanal tuş takımı çıksın örneğin T.C. no klavye yerine banka İnternet şubesi gibi sanal tuş takımı yapabilir miyiz?

İlk aklıma gelen şöyle.Bir userform yapın ve oraya butonlar ekleyin captionlarıda sayılar olsun.Textboxenter eventinede o userformun açılma kodunu yazın mesela userform1.show gibi.

Sadece fikir için videoyu izleyip kendinize göre düzenlersiniz dediğim gibi userform ekleyip enter olayı vs...

Konu Sahibi
İlk aklıma gelen şöyle.Bir userform yapın ve oraya butonlar ekleyin captionlarıda sayılar olsun.Textboxenter eventinede o userformun açılma kodunu yazın mesela userform1.show gibi.
Windows tan sanal klavye
Teşekkürler, ancak textbox giriş olayı yaptıktan sonra Windows un ekran klavyesi (osk) gelse daha pratik olmaz daha iyi olmaz mı,?

Windows tan sanal klavye

Teşekkürler, ancak textbox giriş olayı yaptıktan sonra Windows un ekran klavyesi (osk) gelse daha pratik olmaz daha iyi olmaz mı,?
Rica ederim.windows kendi klavye olayını hiç denememiştim belkide olabilir.Klavye açılmasının kısa yolunu biliyorsanız textboxunenter olayı ile birşeyler yapılabilinir.Ama siz sadece 0-9 tuşları istdmiştiniz ondan böyle önermiştim.

Aslında videodaki benzer örnekte pratik.Class ile yapılıp istenilen her textboxtta uygulanır ayrıca fazla kod yazmadan.

Bir araştırdım ve ctrl+windows+o tuşu sanal keyboard açıyormuş.Tabii sadece rakamlı nasıl açılıyor bilmiyorum biliyorsanız o kombinasyonları uygulayın.

Alttaki gibi kod buldum

32 bitte çalışıyor ama 64 bitte bilmiyorum çalışırmı ve C sürücüsünde windows klasör olacak galiba.

Bir form ekleyip textbox ekleyip alttaki kodu deneyin.

ggg.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Başka kod buldum heralde 64 bittede çalışıyormuş.
Tabii tam istediğiniz bu değil ama yinede işe yarar.

Çözüm
Konu Sahibi
Rica ederim.windows kendi klavye olayını hiç denememiştim belkide olabilir.Klavye açılmasının kısa yolunu biliyorsanız textboxunenter olayı ile birşeyler yapılabilinir.Ama siz sadece 0-9 tuşları istdmiştiniz ondan böyle önermiştim.
teşekkür ederim. başka bir userformda 0-9 a kadar cmdbutton ile sorun çözülmüş oldu.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri