• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tetiklemede bir hata

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba hocalarımız

Örnek dosyada Anasayfadaki sarı butonu çalıştırınca hiç sorunsuz sayfada görülen neticeyi alıyorum.

Fakat buradan çıkan verileri, Rapor sayfasında, başka butonlar için kullanmam gerektiğinden, Rapor sayfasındaki, mavi butona tetikletmek istedim.

Çok açık bir şekilde ifade etmem gerekirse, önce sarı butonun basılmış olması gerekiyor ki; Rapor sayfasındaki diğer düğmeler bu verileri işleyebilsin.

İşte ben de Rapor sayfasındaki butonların en üstüne şu satırı yazdım.

Sheets("ANASAYFA").CommandButton1.Value = True

Oluyor ama Anasayfada oluşması gereken SONUÇLAR adındaki başlık, Rapor sayfasında oluşuyor. Oysa böyle bir şey olmaması lazım.

Yani sarı düğmeye direkt basınca sorun yok
Ama mavi düğmeyle çalıştırılınca bir sorun var. Bu sorunu nasıl çözebiliriz.

mavi düğmeye basınca tam olarak ne bekliyorsunuz. Mavi düğmenin ne işlemi yapmasını bekliyorsunuz

Konu Sahibi
Adnan hocam sorunuz güzel
Hemen izah edeyim

Mavi düğme ilk önce sarı düğmeye yapması gereken işi yaptırmalı.
(Zira yapıtırıyor, fakat SONUÇLAR başlığı yanlış sayfada oluşuyor, mavi düğmeye basıldığında).

Mavi düğme sarı düğmeye işi yaptırdıktan sonra, yine mavi düğmenin kod bölümünde birçok kod var.
Dökülmesi gereken raporları Rapor sayfasına döküyor. O aşamada şu an için sorun yok.

Şu an itibariyla tek sorun; ANASAYFAda oluşması gereken SONUÇLAR başlığının, RAPOR sayfasında oluşması.

Mavi düğmeye basınca hemen görülebilir.

Ana sayfada oluşan iyi orta gibi bulunan değerlerin rapor sayfasında aynı yere yazılması mı yoksa anasayfadaki tüm değerlerin yazılması mı gerekiyor

kelimeler ile anlaşamazsak olmasını istediğiniz şekilde rapor sayfasını manuel doldurup örneği eklemeniz daha iyi olur

1665217417462.png

Konu Sahibi
Değerli Adnan hocam sorularınız gerçekten çok güzel.

Rapor sayfasına hiçbir şey dökülmeyecek. Hiçbir şey yazılmayacak. Çünkü mavi düğmenin ve diğer düğmelerin altındaki (örnek dosyada eklemediğim) kodlar, rapor sayfasına raporları döküyorlar.

Ama

mavi düğme ile raporlar dökülmeden önce, o sarı düğmenin çalışması gerekiyor ki;
Anasayfadaki dökülmüş verilerden yararlanabilsin.

İşte benim de aklıma, mavi düğmeyle sarı düğmeyi uzaktan çalıştırmak geldi.

Mavi düğme sadece sarı düğmeye yapması gereken işi yaptırtacak. Hepsi bu.

Peki çözülmesi gereken sorunum nedir?
Dosyayı ilk açtığınızda sarı düğmenin işini doğru bir şekilde yaptığını görürsünüz.
Kaydetmeden kapatıp açtığınızda, bu sefer maviye bastığınızda ise, SONUÇLAR başlığı RAPOR sayfasında çıkıyor. İşte hata burada hocam.

anladım sadece sarı düğme çalışacak ise
Private Sub CommandButton1_Click()
'Sheets("ANASAYFA").CommandButton1.Value = True 'ANASAYFADAKİ sarı butonu tetikletmek için

Call sonuclari_son_sutuna_dok
End Sub

Konu Sahibi
anladım sadece sarı düğme çalışacak ise
Private Sub CommandButton1_Click()
'Sheets("ANASAYFA").CommandButton1.Value = True 'ANASAYFADAKİ sarı butonu tetikletmek için

Call sonuclari_son_sutuna_dok
End Sub
Oluyor fakat başlık yine yanlış yerde oluşuyor.

kodları veyselemre nin yazdığı şekle getirini sorun kalmaz

o satırdan önce
s.select
yazmanız gerekir, hata vermemesi için. Aktif olmayan sayfada seçim yapmaya çalışıyorsunuz.

Çözüm
son satırı iptal edin önemli değil

Konu Sahibi
Değerli hocalarımız harikasınız.
Konumuz Veysel Emre hocam ve Adnan hocamın yardımlarıyla çözülmüştür.

Adnan hocam aklımı okudunuz. Alt satırı sileyim diye düşünmüştüm bir an. Fakat Veysel Emre hocam sayesinde gerek kalmadı.

Aslında kısa zaman önce Alicimri ve Azraep hocalarımdan Select komutu uygulanmadan önce, o sayfanın seçilmesi (Select) gerektiğini öğrenmiştim, ama hiç aklıma gelmedi doğrusu.

Sayelerinizde öğreniyoruz.
Teşekkürler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri