• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tercihli Tekrarsız Kura

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,070
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.
For b = 1 To 500
DoEvents
Next b

Konuya tam bakamadım ama kodu çalıştırınca yavaş geldi bunun için ilgili yeri alttaki ile değiştirseniz kod daha hızlı çalışır ilk olarak.Yani yukardaki kod gereksiz olmuş bence yada 500 yerine daha düşük rakam yazabilirsiniz.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba ekteki dosyamda basit rastgele kura çekerek öğretmen nöbet görevlerini dağıtabiliyorum. Ama yapmaya çalıştığım iki konu üzerinde yardımınızı rica ediyorum
1- Branş öğretmenleri için nöbet günü seçerek kuraya dahil edilmesi (C3 de açılır listede gün seçimi yapılabilecek)
2-Ay ismi seçilerek kura çekilecek ve çekilen kura arşiv sayfasına kaydedilecek . Dolayısıyla yeni bir kura çekilişinde önceki aya ait kura sonucunu kontrol ederek aynı nöbet yerine aynı kişiyi vermemiş olmalı. Sonuçta her öğretmen 7 farklı nöbet yerinde nöbet tutmuş olacak. Nöbet günleri sadece seçilen öğretmenler dışında fark etmeyecek.

Dosyanızdaki tablonun aylık olduğunu belirtiyorsunuz ama bu tablonuz haftalık .
Örneğin Mart 2023 için; 7 nöbet yeri, bu ayda 23 çalışma gününe göre 7x23 = 161 nöbet olması gerekir.Resim1.png

Dosyanızdaki tablonun aylık olduğunu belirtiyorsunuz ama bu tablonuz haftalık .
Örneğin Mart 2023 için; 7 nöbet yeri, bu ayda 23 çalışma gününe göre 7x23 = 161 nöbet olması gerekir.Ekli dosyayı görüntüle 15360
Sayın Alicimri sanırım dosyamda sonuç sayfasında 4 pazartesi 4 salı gibi belirtmem yanlış anlaşılmaya neden oldu.
1-Aylık hesaplanırken iş günü hesabı üzerinden değil de okulların açık olduğu 36 hafta eşit yada eşite yakın haftalara bölünecek (ekim ayı 5-6 hafta iken kasım 4 hafta gibi olabilecek).
2- Ay isimleri aslında 7 farklı kura çekmek için . ilk kurada Bahçe A da pazartesi nöbet tutmuş biri ikincide 3. katta salı 3.kurada 1. katta farklı bir gün de yada aynı güne de denk gelmiş olabilir.
3-Ama gün sınırlaması seçilen öğretmen aynı güne gelecek(branş öğretmenleri) .
4-Her öğretmen her nöbet yerinde farklı nöbet tutmuş olacak Dosyayı tekrar güncelledim

İş günü derken okulların açık olduğu günleri kast ettim. Benim resmini eklediğim tabloda Cumartesi Pazar dışındaki günler var.
Aylık dediğiniz tablo aşağıdaki resimde görüldüğü üzere hala haftalık. Bu konuda anlaşa bilirsek diğer konuyu halledebiliriz.
Resim4.png

İş günü derken okulların açık olduğu günleri kast ettim. Benim resmini eklediğim tabloda Cumartesi Pazar dışındaki günler var.
Aylık dediğiniz tablo aşağıdaki resimde görüldüğü üzere hala haftalık. Bu konuda anlaşa bilirsek diğer konuyu halledebiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 15371
Sanırım Ay isimleri girince mi yanlış anlamaya neden oluyor bilmedim. Ay içinde bazen 4 bazen 4,5 hafta olabiliyor gibi. 2 resim ekliyorum. Ekim ayı için bir kura çektim diyelim. Bu sonuçu bir daha ki nöbet dönemine kadar kullanıcaz (4-5 hafta olabilir , haftalık nöbet değişimi olmayacak)
2- Kasım ayını işaretleyerek kura çektim. Bu sonucu da bir daha ki nöbet dönemine kadar kullanıcaz Bazı öğretmenler aynı nöbet yerine denk gelmiş .Aynı kişi aynı nöbet yerine gelmemeli. Arşivlemenin amacı bu .Her kişi ve nöbet yeri için arşiv tutmuş olacak yani. BAHÇE A da Nöbet tutan LİNDA tekrar aynı yerde nöbet tutabilmek için 7 kura sonrasında tutabilecek

Aşağıdaki resim, sizin EKİM.jpg den kestiğim görüntü, bu görüntü sadece bir güne (pazartesine) ait değil mi?
EKİM.jpg 5 günü gösterdiğine göre, EKİM ayının sadece bir haftasına ait.
Niye anlaşamıyoruz.....

ss.jpg

Siz yoksa kurra çekildikten sonra, bir ay kaç hafta olursa olsun bu ay boyunca haftanın aynı günlerinde nöbet mi tutmasını istiyorsunuz.

Aşağıdaki resim, sizin EKİM.jpg den kestiğim görüntü, bu görüntü sadece bir güne (pazartesine) ait değil mi?
EKİM.jpg 5 günü gösterdiğine göre, EKİM ayının sadece bir haftasına ait.
Niye anlaşamıyoruz.....

Ekli dosyayı görüntüle 15377
Evet sadece pazartesi günene ait. Ve EKİM.jpg 5 iş gününü gösteriyor . Şöyle isimlerini ve ay içindeki haftalar karışıklık oluşturuyor sanırım. 7 farklı kura çekilmiş olacak
Siz yoksa kurra çekildikten sonra, bir ay kaç hafta olursa olsun bu ay boyunca haftanın aynı günlerinde nöbet mi tutmasını istiyorsunuz.
Ben yazarken sizden cevap geldi. Evet örneğin çekilmiş kura EKİM.jpg ekim ayı kaç hafta olursa olsun aynı günde nöbet devam edecek. Ay isimleri sadece 1. kura ,2.kura yerine kullanılıyor. İçinde kaç hafta olduğu ile ilgili değil

Meseleyi tam anlamadım ama 7 haftalık aynı yerde nöbet tutulmayan çalışma yaptım. I sütunundan itibaren verileri kullanabilirsiniz.

Meseleyi tam anlamadım ama 7 haftalık aynı yerde nöbet tutulmayan çalışma yaptım. I sütunundan itibaren verileri kullanabilirsiniz.
Emeğinize sağlık çok teşekkürler. Programcı olarak bakamadığım için eksik anlatıyorum sanırım . 7 farklı nöbet olacak doğru.
Tercihli dememin sebebi branş öğretmenlerinin nöbet günleri sabit. Örneğin Berna uçar ingilizce öğretmeni nöbet günü salı günü çünkü o gün 6 dersi var diğer günler 4 dersi .
O yüzden branş öğretmenleri için(4-5 öğretmen ) gün tercihi yapılması daha uygun.
Yoksa her nöbet değişiminde ders programlarının da değişmesi gerekecek. Bu durumda öğrenciler için olumsuzluklara neden olabilir.

Branş öğretmenlerini (gün tercihi yapılması daha uygun olanları) belirtin kodları değiştireyim.

Branş öğretmenlerini (gün tercihi yapılması daha uygun olanları) belirtin kodları değiştireyim.
Berna Uçar Salı
Ezgi Şahin Çarşamba
Hatice Çevik Pazartesi
Hakan Kurt Cuma
Adem Gürel Perşembe

Ders yılı değiştiğinde ders programı da değişecek .Yada öğretmenler değişebilir. Branş öğretmeni artabilir yada azalabilir O zaman tekrar kodlarımı değiştirmemiz gerekecek.

Bu öğretmenler bu günlerde mi nöbet tutacak, yoksa bu günlerde nöbet tutmayacak mı?

AB sütundaki hücre renklerini değiştirmeyin. Program bayağı statik oldu, ileride esnek bir şeyler yaparız.

AB sütundaki hücre renklerini değiştirmeyin. Program bayağı statik oldu, ileride esnek bir şeyler yaparız.
Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim .Gönderdiğiniz dosya üzerinde şu ekran görüntüsünü aldım.
Ve A ve B sütununda sarı renk ile belirtiğiniz(branş öğretmenleri) her kura çekilişinde aynı yerde nöbet tutmuş oluyor. Nöbet yerleri değişmiyor.
Günleri sabit ama nöbet yerleri değişmesi gerekiyor.

Not listenin ilk beşi Branş öğretmeni olarak ayarlandı. Örneği deneyin.
Emeğinize sağlık çok çok teşekkür ederim .Minnettarım. Dosyayı açtığımda 31. sıradaki öğretmenin haftanın 4 günü nöbeti olduğunu gördüm. Listeyi kontrol ettiğimde 31. sıradan sonra numaralandırılmamıştı.
Numaralandırdım kura çek dedim
Ve sonuçta branş öğretmenlerine aynı nöbet yeri geldiğini bir nöbet yerine nöbet gelmediğini fark ettim (Örnek Hatice Çevik 2 defa GİRİŞ nöbet yeri var 3. KAT nöbet yeri kurada çıkmamış.) Diğer branş öğretmenleri de öyle (ilk 5 Sıra Branş öğretmeni olarak düşünüyoruz). Ve branş öğretmeni olmayan Figen ÖZMEN e de aynı nöbet yeri iki defa gelmiş (tüm öğretmenleri tek tek kontrol etmeme gerek yok sanırım.
Sanırım küçük eksikleri giderebilirsek sorun çözülmüş olacak

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri