• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tek ve iki farklı sütundaki bilgileri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Benzer 2 farklı formüle ihtiyacım var.
1-Liste çalışma kitabı P sütununda 5'den büyük olanları Görevlendirme çalışma kitabı L sütununa aldıracak
2-Liste çalışma kitabı V ve AB sütunlarının her ikisinin toplamı 2'den büyük olanları Görevlendirme çalışma kitabı O sütununa aldıracak formüllere ihtiyacım var.
Sonuçların L ve O sütunlarındaki gibi olması gerekiyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür Ederim.

Çözüm
Her 2 formülde de 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri almayacak
Alınmayacaksa, 2. formül de şöyle yazılabilir.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sonuçlar da şöyle olacak
1763561969486.png
Not : Her 2 formülde de, Toplam yazanlar için "Top" ibaresi ve Görevde olmayanlar için ise "Olm" ibaresi aranıyor. Bu satırlardaki Toplam ya da Olmayanlar da Top ve Olm ibarelerinde değişiklik yaptığınızda...
1763484744538.png

Her 2 dosya da açıkken,

Görevlendirme dosyası L3 hücresine

HTML:
Kod:

ve O3 hücresine

HTML:
Kod:

formüllerini yazın ve aşağıya doğru kopyalayın...

Liste dosyasında herhangi bir değişiklik yapıp kapattığınızda ve Liste dosyası kapalı iken Görevlendirme dosyasını açtığınızda, Bağlantıların Güncellenmesine dair bir ileyi açılacak ve bu iltide Güncelleştir tıkladığınızda güncelleme yapılacaktır.

Konu Sahibi
Elinize sağlık sayın 52779.
Her 2 formülde de 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri almaması gerektiğini sonradan hatırladım ama siz zaten aldırmamışsınız.
2 formüllerde bir ayrıntı göremedim ama 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri neden almıyor sayın 52779

Elinize sağlık sayın 52779.
Her 2 formülde de 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri almaması gerektiğini sonradan hatırladım ama siz zaten aldırmamışsınız.
2 formüllerde bir ayrıntı göremedim ama 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri neden almıyor sayın 52779
Alması mı gerekiyor?

Toplamları da listede gösterecekse eğer, 2. formülü şöyle yazarsınız...

HTML:
Kod:

1763502117695.png

Konu Sahibi
Asıl listemde il adları da olduğu için formül çalışmadı maalesef. Formüldeki TOPLAMA(15;6 alanı ile ilgili olduğunu düşünüp değişiklikler yaptım ama sonuç alamadım. İl adlarını eklediğim örnek dosyayı gönderiyorum. Size zahmet bakabilir misiniz?

Önceki doatS, İlk harf Rakamdan oluşuyordu. Rakam olup olmadığının kontrolu ile veriler geliyordu.
Şimdi ise, takamların önlerine Şehir isimleri gelmiş.. Dolayısıyla
ilk harfin kontrolunda Rakam çıkmayacak ve formül de işlem görmeyecektir.... Şimdi, içerisinde Toplam içermeyen ve Görevde Olmayan içermeyenleri yazmak gerekecek.. Çözüm gelmezse akşam bakarım..

1. formülü şöyle yazın..

HTML:
Kod:

2. formül için ne istendiği hakkında bir fikrim oluşmadı. 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri alacak mı almayacak mı?

Konu Sahibi
2. formül için ne istendiği hakkında bir fikrim oluşmadı. 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri alacak mı almayacak mı?
Her 2 formülde de 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri almayacak sayın 52779

Ancak toplam ve görevde olmayanların bulunduğu satır numarası değişken olabilir sayın 52779

Her 2 formülde de 54-71-72.satırdaki toplam ve görevde olmayanlar satırındakileri almayacak
Alınmayacaksa, 2. formül de şöyle yazılabilir.
HTML:
Kod:

Sonuçlar da şöyle olacak
1763561969486.png
Not : Her 2 formülde de, Toplam yazanlar için "Top" ibaresi ve Görevde olmayanlar için ise "Olm" ibaresi aranıyor. Bu satırlardaki Toplam ya da Olmayanlar da Top ve Olm ibarelerinde değişiklik yaptığınızda (ya da sildiğinizde) HATALI sonuç üretecektir.

Çözüm
Konu Sahibi
İlginiz, alakanız ve sabrınız için teşekkür ederim sayın 52779. Hakkınızı helal ediniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri