• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru tarihsel yol bilgisi hatası

murniemi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar örnek tabloda bir kişinin gittiği son 4 görevin tarih ve uzaklığa göre sıralama yapmam gerekiyor aynı gün içinde 1 şehre gittiğinde sıkıntı yok ama aynı gün içinde 1 den fazla göreve gittiğinde aynı gün gittiği görevi baz alıyor tabloda gittiği şehirleri olaması gerektiği gibi renklendirerek sıraladım formülde nasıl bir yol izleyeceğimi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ekli dosyalar

Tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım.

KM ler benzersizdi, onu baz aldım.
A sütununa her kişi için GÖREV 1, GÖREV 2....... girin
Şoförleri tek tek girin, hangisi 1. hangisinin 2. Olduğu sorun oluyor.
GÜN ve KM sütunları başka kitaptan veri almaya çalışıyordu, İLLER GÜN KM sayfasına referans verdim.
Bu durumdaki örnek dosya ekte, işinize yararsa kullanın

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım.
Tam olarak yapmak istediğim örnek dosyada en son gittiği yerlerin km göre en uzak görevleri en yakın tarihten geriye doğru son 4 görevini yazdırmak.
sorun bunu yaptırma şeklinde benim yaptığım formüle göre tarihleri baz alarak tek şehre gittiğinde son 4 tarihi sırasına göre bulup yazıyor
anlaşılır olması için tabloyu biraz daha sadeleştirdim tarihlere bakarsanız 04.09.2025 tarihinde 3 şehre gittiği için formül burada işlevini kaybediyor ve 2.3.4 cü görevlere en uzak olan van görevini işliyor 04.09.2025 tarihindeki görevler içinde en uzak olanı bulması ve 4 görevine yamzası gerekiyor çünkü bizim işimizde tek şehir işi fazla gelmiyor maksimum 5 şehre teslimata gidiliyor bilmiyorum açıklayıcı oldumu ilginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
KM ler benzersizdi, onu baz aldım.
A sütununa her kişi için GÖREV 1, GÖREV 2....... girin
Şoförleri tek tek girin, hangisi 1. hangisinin 2. Olduğu sorun oluyor.
GÜN ve KM sütunları başka kitaptan veri almaya çalışıyordu, İLLER GÜN KM sayfasına referans verdim.
Bu durumdaki örnek dosya ekte, işinize yararsa kullanın
bu yaptığınız dosya benim yapmak istediğimden çok farklı tek şehre gittiğinde benim dosyamda sıkıntı olmuyor ama nasıl bir çözüm bulacağımı bulamadım emeğinize sağlık teşekkür ederim.

Konu Sahibi
BUNA BENZER BİR 1 YILI GÖREBİLDİĞİM BİR TABLOM VAR GÜNLÜK OLARAK ALLE TAKİP ETTİĞİM BU DOSYAYI DÜZENLEMEM GEREKİYOR YİNEDE ÖNERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Sayın murniemi,
Lütfen büyükharf kullanmayınız. Nette büyükharf bağırmak anlamına gelir. Bağırmanıza gerek yok.

Geri