• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarihlerin karşısında isimleri aynı hücre içine getirme.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

fatiherol

Yeni Üye
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 365 TR
Tarihlere göre Mahalle isimlerini aynı hücreye içine getirme örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

365 versiyonunda bu şekilde bir yerleşik işlev olmalı, araştırın.
Bir modüle yapıştırın
Kod:
Function yanyana(deger As String, ara As Range, Optional indis As Integer)
Dim a As Range
Dim snc As String
Application.Volatile
If indis = 0 Then indis = 1
For Each a In ara
    If a = deger Then
        snc = IIf(snc = "", a.Offset(0, indis), snc & ", " & a.Offset(0, indis))
    End If
Next a
yanyana = snc
End Function

Kod:
=yanyana(E2;B2:B11;-1)

Merhaba
Formülü makro olarak değilde normal formül olarak olsa iyi olur hocam e tabloda ortak dosya var oraya uygulamayı düşünüyorum.

Aynı tarihlerdeki mahalleleri bir hücrenin içine formüllemi toplatmak istiyorsunuz ve bu tabloya veriler hep tarih sırasında mı işleniyor?

Evet günlük yapılan işler ama hafta sonları çoğunlukla çalışma olmuyor indis kaçıncı denedim ikisini getiriyor 3. Yü getirmiyor eğersaylı bir formül araştırdım bişi buldum gibi ama üstüne altına satır açtırıp oralara da sayılar formüller konuyor tek formülle çözmeye çalıştım bulamadım yardımcı olacak biri çıkar diye yazayım dedim 😊

Merhaba ,
Ofis 365 e uygun olarak dosyanız düzenlendi. Ayrıca SIRALA işlevi ile mahalle isimleri alfabetik olarak sıralandı.
Kolay gelsin,

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

365, kullanıcılardan gelen istekleri dikkate alarak bir çok yerleşik işlev eklemiş. En kısa zamanda edineceğim.

Merhaba
Formülü e tabloya yerleştirince böyle bir hata alıyorum neden olabilir ?
Bir alternatifte ben sunayım
yazdığınız formüller excel de çalışıyor fakat E tabloya bu formülü gireceğim için METİNBİRLEŞTİR SIRALA DİZİMETİN gibi formülleri Bilinmeyen işlev diye E Tablo kabul etmiyor bu yüzden e tabloda yapamadık.

Ekli dosyalar

• 9CCFCF89-E657-4883-9D1D-72D5178FCBA8.jpeg
    9CCFCF89-E657-4883-9D1D-72D5178FCBA8.jpeg
    356.5 KB · Gösterim: 7
Yazdığınız formüller excel de çalışıyor fakat E tabloya bu formülü gireceğim için METİNBİRLEŞTİR SIRALA DİZİMETİN gibi formülleri Bilinmeyen işlev diye E Tablo kabul etmiyor bu yüzden e tabloda yapamadık.
Ben Excel da yaptım e tablo kullanmadığım için bilemiyorum

Bunu en başta belirtmeliydiniz. Kullandığınız versiyon olarak Office 365 göründüğü için yanıtımda da belirttiğim gibi o versiyona uygun çözüm göndermiştim. E tablolar her ne kadar "excel " gibi olsa da farklılıklar var. işlevler, parametreler, uygulama şekilleri vs. farklılıklar gösterebiliyor.
Dosyanızın e-tablo versiyonu için çözüm şekli şu şeklidedir :
1623957347839.png

Kolay gelsin,

Haklısınız ,benim hatam. görmemişim. e-tablo formülünü ekran görüntüsü olarak paylaştım.
Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri