• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarihleri listboxta sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
listboxa masaüstündeki bir klasör içerisinden tarihleri çekiyorum. Listboxa gelen tarihleri formatını bozmayacak şekilde eski tarihten yeni tarihe doğru sıralamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

Çözüm
RegExp yi bir türlü çözemedim ama araştırmalardan bulup uyarladım. Halil hocamızın kodunu uyarlayacaktım ama galiba silinmiş.
orada bir hata yapmışım sıralamayı yapmıyordu o nedenle silmiştim. regexpi denedim sıralamayı doğru yaptığında çok ağır çalışıyor hocam 1000 küsür dosya için 10sn falan olunca vazgeçtim
ama recordset ile yaptığımda 1000 dosya için 1snyeden kısa sürdü (0,8 sn)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Düzenleme ektedir inceleyin kolay gelsin.
Hocam geri dönüş için öncelikle teşekkürler ancak bu şekilde benim işimi görmüyor. Ben dosya isimlerini klasörden doğrudan çekiyorum ve herhangi bir sayfaya bu isimleri kayıt etmiyorum. Klasördeki isimler hangi formatta geliyor ise birebir o şekilde tarih sıralaması yapması gerekiyor.

ListBox2.ClearAyrıca Listbox2 olmadığı için ListBox1.Clear olarak değiştirmeniz gerekmekte.
Ben Dim x As Long, y As Long burdan itibaren eklemiştim farketmemiştim ayrıca düzelteceğim.

Konu Sahibi
ListBox2.ClearAyrıca Listbox2 olmadığı için ListBox1.Clear olarak değiştirmeniz gerekmekte.
Ben Dim x As Long, y As Long burdan itibaren eklemiştim farketmemiştim ayrıca düzelteceğim.
Rafez Hocam makroyu mevcut orjinal dosyamda denedim ama hatalı sonuç verdi sıralamayı eskiden yeni tarihe doğru yapmadı. Birde klasör içindeki dosyaların arasına farklı formatta isimlendirmeler yaparak dosyaları kopyaladım. Bu her iki formata göre sıralama yapacak şekilde makroyu tekrardan revize edebilirmiyiz

tarih ile ismi ayırmak için "-" kullanılıyor ama eklediğiniz çalışmada sadece tarihlerin olduğu dolayısıyla "-" işaretinin olmadığı (10.04.2018.pdf gibi tarih isim ayracı yok) isimler var
ilk 10 hanenin tarih olduğu kesinse kodlar ona göre düzenlenebilir ama çalışmanızdaki dosya isimlerinde başka sürprizler yapma ihtimali var gibi.

tarih formatında kesin olarak "nokta (.)" kullanılıyor mu?

Dosyayı incelemedim ama Halil hocamızın dediği gibi - işaretine göre yapmıştım.Koda or isdate ve Len ile kod ilave edilebilinir.Akşama bakarım çözülmezse.

Aşağıdaki kodu dener misiniz?
Not: Tarihlerin başta olduğu ve noktayla ayrıldığı varsayılmıştır
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Halil bey öncelikle çok teşekkür ederim. Örnek dosyamda istediğim sonucu aldım yarin orjinal dosyamda deneyip size dönüş yapacağım

halily hocam sanal Listview olayını iyi düşünmüşsünüz inşAllah 64bit exceldede çalışır.

Biraz garip kod oldu ama en iyisi galiba bu.Tabii tarih başta olmalı.

HTML:
CSS:

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Halil hocam Set VrLW = GetObject("New:{996BF5E0-8044-4650-ADEB-0B013914E99C}") bu satırda aktif bileşeni nesne oluşturmuyor hatası alıyorum

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri