11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı İMSAKİYESİ
İftara Kalan İftar Saati
  • DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü tarih sıralaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

muratkul

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Mozilla Firefox 148
ekteki excel dosyasındaki tarihleri sıralaya koyamıyorum.gün-ay-yıl değilde gün bazlı sıraya koyuyor excel. yardımcı olabilir misiniz.

Çözüm
Merhaba

Dosyanızı inceledim. Tarih başlığı altında yazanlar gerçekten Tarih formatında değil. En azından excel için öyle.

1-) İlgili sütunu seçin ve Hücre Biçimlendirme den Hücrenin biçimini Tarih olarak istediğiniz formatı seçin.
2-) ilgili sütun seçiliyken Ctrl+H a basın / işaretini . ile değiştirin. Sonra sıralamaya çalışın, istediğiniz olacaktır.

Verilerin Tarih olup olmadığını anlamanın en kolay yolu Filtre uygulayıp ilgili başlığın filtresini açmak. Orada Yıl ay gün gibi gruplanmış görüyorsanız Tarih formatında, hücredeki veriyle aynı formatta görüyorsanız tarih gibi görünen metin formatındadır ve düzeltilmesi gerekiyor.

İyi çalışmalar.
Windows 10 Google Chrome 145
Merhaba

Dosyanızı inceledim. Tarih başlığı altında yazanlar gerçekten Tarih formatında değil. En azından excel için öyle.

1-) İlgili sütunu seçin ve Hücre Biçimlendirme den Hücrenin biçimini Tarih olarak istediğiniz formatı seçin.
2-) ilgili sütun seçiliyken Ctrl+H a basın / işaretini . ile değiştirin. Sonra sıralamaya çalışın, istediğiniz olacaktır.

Verilerin Tarih olup olmadığını anlamanın en kolay yolu Filtre uygulayıp ilgili başlığın filtresini açmak. Orada Yıl ay gün gibi gruplanmış görüyorsanız Tarih formatında, hücredeki veriyle aynı formatta görüyorsanız tarih gibi görünen metin formatındadır ve düzeltilmesi gerekiyor.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Windows 10 Mozilla Firefox 148
Merhaba

İyi çalışmalar.
teşekkürler, oldu

Windows 10 Google Chrome 145
Pratik alternatif.
A sütununu seçin, Veri>Metni Sütunlara Dönüştür de çıkan iletişim kutusunda hiç seçim yapmadan İleri ye tıklayarak, 3/3 aşamaya gelin. Tarihi seçin, GAY ı işaretleyip, Son a tıklayın. Bütün hücreler gg.aa.yyyy formatına dönüşecektir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri