• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Taksitlendirme ve Sıralı Senet Yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

dede yorgun

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Değerli Üstatlar; UserForm'da TextBox'a tıklandığında tarih çıksın diye ararken siteniz ile karşılaştım ve Oğuz Türkyılmaz'ın çalışması ile karşılaştım.
Kendimize uyarlamaya çalıştım fakat kod yazamadığım için olay bir yerde tıkandı.

Aklımızın ermediği kısımlar şöyle;

Önce; taksit sayısı 14'e çıktı fakat 12 de kaldık.
Gerekli verilerin Excel 'de yerlerine aktarılamaması,
Taksit oluştur dışında; Temizle ve Aktar düğmeleri çalışmadı.

Taksit tablosunda Alt Toplam yapılamadı.
Görüleceği gibi bizim sistem en ilkel haliyle çalışıyordu fakat, bu çalışma daha profesyonel ve kullanışlı.

Yardım ederseniz Forumdan aldığımız çalışmanızı izninizle kullanmak istiyoruz.

İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

öncelikle her konuda 1 soru tek sorun yoksa işler karışıyor, ikinci olarak da sorunuzu daha açık ve net gerekirse nesne adları ve örnek verilerle açıklayın.
Oğuz beyin çalışmasını incelerseniz userformda kullanılan metin kutularının isimlendirilmesi özel olarak döngüye uygun tasarlanmış
sizin çalışmanızda ise isimlendirmede excelin varsayılan adlandırma sistemi kullanılmış ve bu yapı döngüye uygun değil
şöyle açıklayayım Oğuz beyin çalışmasında
tarih için kullanılan metin kutuları TextBox_T ön eki ile adlandırılmış ve 12 tane var yani tarihin yazılacağı metin kutularının adları
TextBox_T1
TextBox_T2
TextBox_T3

....
.....
TextBox_T11
TextBox_T12

Tutar için kullanılan metin kutuları TextBox_TT ön eki ile adlandırılmış ve yine 12 tane var yani tarihin yazılacağı metin kutularının adları
TextBox_TT1
TextBox_TT2
TextBox_TT3

....
.....
TextBox_TT11
TextBox_TT12

dolayısıyla sadece
For X = 1 To Me.ComboBox_TaksitSayisi
Controls("TextBox_T" & X) = Format(DateSerial(Year(xtrh), Month(xtrh) + X - 1, Day(xtrh)), "dd.mm.yyyy")
Controls("TextBox_TT" & X) = Me.TextBox_TaksitTutari
Next X
döngüsündeki X değeri değiştirilerek metin kutularına değer atanabilmiştir
oysa sizin çalışmanızdaki ilgili metin kutularının isimlendirilmesinde böyle bir ayrım yok
userformu yeniden düzenleyip ilgili metin kutularını belli bir sisteme göre adlandırırsanız yardımcı olmaya çalışırız
mesela sıra kutularının adı 1 den 14e kadar (aslında sıra no verileri sabit olduğundan doğrudan etiket de kullanılabilir)
txtSira1
txtSira2
txtSira3
......
.........
txtSira13
txtSira14
'________________________________
tarih kutuları
nın adı
txtTrh1
txtTrh2
txtTrh3
......
.........
txtTrh13
txtTrh14

'__________________________
Tutar kutularının adı
txtTtr1
txtTtr2
txtTtr3
......
.........
txtTtr13
txtTtr14

gibi adlandırılabilir

Son düzenleme:
gerçi isimlendirmenizde sadece 4 metin kutusu kuralı bozuyormuş
TextBox17-TextBox20 arası sorunlu oradaki isimlendirmeleri düzeltip dener misiniz?
taksitlendir butonunun kodunu da aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Değerli Üstatlar; UserForm'da TextBox'a tıklandığında tarih çıksın diye ararken siteniz ile karşılaştım ve Oğuz Türkyılmaz'ın çalışması ile karşılaştım.
Kendimize uyarlamaya çalıştım fakat kod yazamadığım için olay bir yerde tıkandı.

Aklımızın ermediği kısımlar şöyle;

Önce; taksit sayısı 14'e çıktı fakat 12 de kaldık.
Gerekli verilerin Excel 'de yerlerine aktarılamaması,
Taksit oluştur dışında; Temizle ve Aktar düğmeleri çalışmadı.

Taksit tablosunda Alt Toplam yapılamadı.
Görüleceği gibi bizim sistem en ilkel haliyle çalışıyordu fakat, bu çalışma daha profesyonel ve kullanışlı.

Yardım ederseniz Forumdan aldığımız çalışmanızı izninizle kullanmak istiyoruz.

İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Düzenleme yaptım ancak bir sıkıntı var büyük bir sıkıntı değil senet sayfasındaki adres ünvab telefon adları ile formdaki adlar eşit değil onları düzeltin. Sıkıntı olursa yazın.Kolay gelsin.

Konu Sahibi

halily

Yasar PİSKİN

Yusuf43

Değerli Hocalarıma Şükranlarımı sunarım,
Benim okuyabildiğim ve bilerek değiştirebileceğim, bir kod yok.
Kullanmakta olduğum "SENET DÖK" excel sayfası çok basit, kopyala yapıştır,
oradan buradan helallik isteyerek, bolca dua ederek aldığım kodlar.

Bilerek yaptığım hiç bir şey yok. Vakit bol, yapacak başka işim yok anlayacağınız öylesine Oyalanıyorum.
ve müthiş bir keyif alıyorum, çalışıp işe yaradıklarında.

2005 yılında diğer forumlara kaydolmuş, o gün bugündür aşırı basit işlerle hayatımı kolaylaştırıyorum,
yaşıtlarım meslektaşlarım beni hayretle izliyorlar.
"Ne akıllı adam" diyorlar, Yetkili merciler tarafından yapılan incelemeler sonucunda,
öyle sanıldığı gibi bir akıl tespit edilemedi.

Şimdi ekte kullandığım sayfayı göndereceğim.
Burada yapılan şeyler, bilgiler UserForm 'a giriliyor oradan sayfaya aktarılıyor, sonra da yazıcıya dökülüyor.

Sürekli form kullanıyorduk. Kullandığımız programlar değişti ve türlü sıkıntılara sebep oldu yani; demode oldu.
Şimdi A5 'e dökerek idare ediyoruz.

Bu Excel çözümde bulup uyarlayıp yardım istediğim şeklin, kodlarını okuyamıyorum.
Çok hoşuma gitti fakat sabrediyorum, tecrübelerim diyor ki, acele etme, elbet bir gün o da çalışır.
İlgi ve alakalarınıza tekrar teşekkür ederim.
Excel çözüm Forumunu önemsedim, benimsedim pırıl pırıl iç açıcı bir yanı var, yani; bende öyle bir his uyandırdı.
Yolunuz ufkunuz açık olsun. Zihniniz, berrak, emekleriniz karşılık bulsun.

Kalın sağlıcakla.

Yusuf kardeşimizin çalışmasını indirdim, taksit oluştur dediğimde ekte gönderdiğim hatayı veriyor.

Konu Sahibi
Hocam bilmek başka bir şey, Gerçi dünyada bilmeyenler, işi götürüyor, olsun.
Bilgi güç, bilgi servet, tükenmez hazinedir.
Bu servetin zekatını sizler sınırsız veriyorsunuz.
Allah gücünüzü artırsın.

Programın çalıştığını görmek beni heyecanlandırdı.

Aktarmada bir hata verdi, birde aktarılan bölümde fazlalık var , ekte gönderiyorum.

Biz Dükkanı kapatıyoruz.
Allah nasip ederse Pazartesi bir sevinçle yeni çalışmayı kullanırız.

Esen kalın, Sağlıklı kalın.

Hayırlı akşamlar.

Konu Sahibi
Evet arkadaşlar; Hayırlı haftalar, sağlıklı günler.
Büyük bir sevinçle programı çalıştırdım, eksikleri ve fazlalıkları bildiriyorum.

Müşteri geldi ve Senet dökeceğiz.
Tanzim tarihi; bu günün tarihi otomatik geliyor, sonra;
Vade Başlangıcı; müşterinin ödeme durumuna göre yazılacak onun için imleç Vade başlangıcında görünmeli. Toplam Tutar; ve taksit sayısı ile taksitler görünmeli.
Taksit tutarı "False" yapıldı. veri girişi yapılmasın diye. (fakat renkleri soldu koyulaştıramadık.)
Taksit Oluştur ile oluşan taksitleri görebiliyoruz.
Fakat burada senetlerde "KÜSURAT" yani kuruş istenmiyor.
Bunun için "KÜSÜRATLAR" ilk senette toplanmalı.

Taksit Bilgileri Kartına Müdahale olmasın isteniyor.
AKTAR"dıktan sonra tarih ve senet tutarları excel de SENET sayfasında düzenlenir.
Sora ÇIKIŞ.

Taksit oluştur dedikten sonra, Taksit sayısını azalttığımızda, Taksit Bilgileri Kartında,ve aktarılan excel listesinde Bir önceki fazla Taksitler duruyor.
Her Taksit oluştur da, Taksit Bilgileri Kartı, temizlenmeli. böylece Taksit adedi azaldığında eski taksitler de görünmemiş olur.

Senet üzerindeki tutar ve tarih, yazıcıya gönderdiğimizde değişiyor ve en son senet görünür oluyor.

biraz karışık ve fazla oldu olabildiği kadar, ilginize şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Kolay gelsin.

Senetlerdeki küsürat tutarları hariç diğer isteklerinizi yaptım.

Konu Sahibi

Yusuf43 Kardeşimiz sizleri yorduk. Allah razı olsun.​

43 Kütahya çağrışımı yaptı, Asker arkadaşıma selamlar.

Küsurat önemli değil, onu düzenleyen halleder, artık.

Önemli olan;
Taksitler sıralı gitmiyor, aşağı indikçe değişiyor.

ayrıca, Aktar ile çıkışı birleştirebilir miyiz?

Aktaralım ve çıkalım.

Neticede;
Harika olmuş, elinize emeğinize sağlık.

Ara yüzü mühendisliği
önemli bir bölüm, bazı ara yüzleri var, insanı kilitliyor, bazıları ise su gibi akıyor.

Bu son çalışma güzel oldu.

Konu Sahibi
Değerli Yusuf43 görselde bazı değişiklikler yaptık, kullanım açısından biraz daha rahat oldu.
Küsurat konusunu da kendimize göre çözüm üretmiştik.

userx

Kardeşimiz küsurat konusunda Katkıda bulunmuş, sağ ol var ol userx.
Fakat ben küsurat değişimini uyarladığımda makine hata verdi.
Şayet son çalışmamız üzerine küsuratsızlığı çalışırsanız seviniriz.

TL. formatının 1.250,00 şeklinde olması tercihimizdir.
saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim.
Sağ olun var olun, çalışmanın son şeklini bittiğinde sizlerin bilgisine tekrar sunacağım.

esen kalın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri