• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tablodaki son satırın toplamını en alta renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
38
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar herkese kolay gelsin.
Bir tablom var, ekte belirtiyorum.
tablodaki son hücrenin toplamını yazıp dinamik bir şekilde renklendirmek istiyorum ama.
tablo bazen 50 satırlı bazen 150 satılrı. kişiden kişiye değişiyor.
benim yaptığımda en altta sabit olarak yaptım bir toplam satırı ancak, çıktı alırken o satırın en üste yapıştıramadım. ya bir kodlama ile en alttaki satır tablonun ilk boş satırına gelecek nasıl olacak bilemedim valla :) dosyayı ekte belirtiyorum. yardımcı olabilecek üstadlarıma şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK.xlsx
    9.2 KB · Gösterim: 6
Merhabalar herkese kolay gelsin.
Bir tablom var, ekte belirtiyorum.
tablodaki son hücrenin toplamını yazıp dinamik bir şekilde renklendirmek istiyorum ama.
tablo bazen 50 satırlı bazen 150 satılrı. kişiden kişiye değişiyor.
benim yaptığımda en altta sabit olarak yaptım bir toplam satırı ancak, çıktı alırken o satırın en üste yapıştıramadım. ya bir kodlama ile en alttaki satır tablonun ilk boş satırına gelecek nasıl olacak bilemedim valla :) dosyayı ekte belirtiyorum. yardımcı olabilecek üstadlarıma şimdiden teşekkürler.
diğer sayfadan veriler otomatik geliyor demişsiniz. bu veriler makro ile mi geliyor.

Merhaba.
Tabloda her zaman sadece bir isim mi olacak?
Eğer hayırsa orijinal dosyanızla birebir aynı örnek bir dosya hazırlayın.
Ayrıca İsmin altında başka ne gibi satırlar var? bunları da bilmek gerek.

TASLAK sayfasındaki B-H arasındaki son sütunu renklendirmesi ve her zaman girilen verilerin altında kalması gibi bir kodlama.
yani 50 veri varsa bu kişide 51 de renkli satır özet
100 veri varsa 101 de renkli satır özet

Ekli dosyalar

• Deneme Tablo.xlsm
    150.7 KB · Gösterim: 5
TASLAK sayfasındaki B-H arasındaki son sütunu renklendirmesi ve her zaman girilen verilerin altında kalması gibi bir kodlama.
taslak sayfasında örnek bir personel için toplam girer misiniz. üsteki fotodaki ile taslak sayfası aynı değil

istediğin olmaz diye düşünüyorum. niye dersen kaydır formülü ile toplam yazılacak sütunda formül var. A kişisini seçtin makro ile toplam yazdırdın son hücreye. makro ile veri yazıldığı için formül çalışmaz artık orda. B kişisini seçtiğin zaman o toplam orada kalır. toplamın silinmesini ayarladık. Bu sefer b kişinin bir verisi eksik gelir o hücredeki formülü sildik çünkü. bunun yerine tablodaki tüm işlemleri kaydır formülü yerine makro ile yapmak daha mantıklı.

Alttoplamlı ve özet tablolu örnekler ekledim.

Ekli dosyalar

• Toplam İzin.xlsx
    16.3 KB · Gösterim: 4
en sol kısımda TOPLAM değerini yazdırmadan hangi gün bakılıyorsa tabloya örneğin 2026 da bakacağım bir kişiye. o TOPLAM değerinden değil de BUGÜN kriteri üzerinde yapılabilir mi peki ?
bu gün kriterinden anlaşılır bir örnek verebilir misiniz.
bu güne göre düşünülürse
Toplam kalan izin= tüm yıllar kalan izin toplamı
Toplam kalan izin= bu yıl kalan izin toplamı
veya
tabloda net sayısal sonuç ve fikir ile birlikte örnek vermeniz durumunda yapılabilir.

bu gün kriterinden anlaşılır bir örnek verebilir misiniz.
bu güne göre düşünülürse
Toplam kalan izin= tüm yıllar kalan izin toplamı
Toplam kalan izin= bu yıl kalan izin toplamı
veya
tabloda net sayısal sonuç ve fikir ile birlikte örnek vermeniz durumunda yapılabilir.
Sizin yaptığınız örneği kendime uyarlamaya çalışıyorum eğer tamamlayamazsan döneceğim :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri