• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü tablo yardımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kabo54

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Bir excel tablosu hazırlamak istiyorum ama bu konularda acemiyim sizlerden ricam ekteki tabloda satıra geldiğimde otomatik renklendirilmesi ve bir kaç formül ekleyerek işimin kolaylaştırılması
yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba; Dosyanızı indirmedim fakat işlemi siz kendiniz yapabilirsiniz, zira çok basit olacaktır. Adım adım anlatayım size.
1- Aşağıda ki formülü kopyalayın.
2- Uygulamak istediğiniz bütün Sayfa/Tablo artık hangisiyse tamamını seçin (Örneğin "A1" hücresine tıklayıp "CTRL+A" yapabilirsiniz)
3- Excel üst menülerinden "Giriş" menüsünün içerisinde bulunan "Koşullu Biçimlendirme" kısmına tıklayın.
4- Açılan pencereden "Yeni Kural" seçeneğine tıklayın ve açılan ekranda "Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan" seçeneğini seç.
5- Formülü "Bu formül doğru olduğunda değerleri biçimlendir:" yazısının altında ki kutucuğa yağıştır.
6- "Biçimlendir" seçeneğine tıklayıp eğer seçtiğin hücreye geldiğinde hangi renk yada yazı dipi oluşsun istiyorsan o şekilde isteğine göre biçimlendir.
7- İşlemleri bitirdiğinde "Tamam" butonuna tıkla.

Kolay gelsin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

F9 ile seçtiğin satırı yenileyerek işlemleri göstere bilirsin. Eğer ki işlemleri otomatikleştirmek istiyorsan Excel dosyanı ".xlsm yada .xlsb" uzantılı olarak farklı kaydetmelisin.

1- Yeni dosya uzantılı dosyanı aç.
2- Açılan VBA penceresinin Sol tarafında Bu formülün çalışmasını istediğin sayfayı seç
3- Sağda ki açılır pencerelerden "General" yazan yere tıkla ve "Worksheet" seçeneğini seç,
4- Buranın da sağ tarafında bulunan "Declarations" yazan yere tıkla ve "SelectionChange" seçeneğini seçtiğinden emin ol.
5- Private Sub ve End Sub yazan yerlerin arasında kalan satıra HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
yaz.
6- Ekranın üst sol tarafında bulunan "Kaydet" kısmına tıkla.

Uyarmam gerekir ki Exceli yavaşlatabilir biraz. Kullanım sıklığına ve alanına bağlı olarak.
Kolay gelsin.

Makrolu alternatif.

Çözüm
Hayırı tıklayın ve xlsm formatında kaydedin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri