• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Süzülen Veriyi Şarta Göre Aktar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
112
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi günler;
Ekli makro ile sevk pusulası sayfasındaki süzülen verileri aşağıdaki makro ile MUTABAKAT TUTANAĞI ve VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına aktarma yapıyorum. Fakat butona tekrar bastığımda aynı veriler VERİ GİRİŞİ(10) sayfasına tekrar aktarılıyor. Mükerrer aktarım olmaması için "K" sütununda "ÖDENDİ" olanların 2. sefer aktarılmaması için makroya nasıl bir engel koyabiliriz .Yardımcı olur musunuz?
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• AKTAR.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 9
Çözüm
Hocam 2. Nolu kod işimi görüyor.Sizden ricam bu koda Ödendi seçili ise "Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi." . Ödenmedi seçili ise aktsr dedğimde "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı." uyarısı versin yeter diye düşünüyorum
Deneyiniz;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
İyi günler;
Ekli makro ile sevk pusulası sayfasındaki süzülen verileri aşağıdaki makro ile MUTABAKAT TUTANAĞI ve VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına aktarma yapıyorum. Fakat butona tekrar bastığımda aynı veriler VERİ GİRİŞİ(10) sayfasına tekrar aktarılıyor. Mükerrer aktarım olmaması için "K" sütununda "ÖDENDİ" olanların 2. sefer aktarılmaması için makroya nasıl bir engel koyabiliriz .Yardımcı olur musunuz?
Kod:
Deneyiniz;

Kod:

Sayın SNNAY çok teşekkür ederim. Durumu kısmında ödendi seçildiği zaman "Taşıma Raporları Daha Önceden Aktarıldığı İçin Aktarım Gerçekleşmedi " şeklinde bir uyarı verebilir mi?. Birde aktarma işlemi yapıldığı zaman Sevk Pusulası Girişi Sayfasına dönüş olabilir mi?

Sayın SNNAY hocam günaydın ,
Birde hocam 3 nolu mesajıma ilave olarak Sevk Pusulası Girişi sayfasında Şeflik, Cins ve Nevi, Adet ,m3 ster sütunlarındaki adet, m3 ve ster toplamını cinn ve nevisine göre toplamını aktarma olabilir mi ?
Yani Filtre uygulanıp Ödenmedi olanlardan örneğin
Kayın Tomruk 23 Adet 22,515
Kayın tomruk 45 Adet 10,110 var bunları VERİ GİRİŞİ(10) sayfasına aktarırken cins ve nevi ye göre toplamını
Kayın Tomruk 68 Adet 32,625 olarak toplamını atacak. Makroyu bu şekilde revize etmek mümkün müdür ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

Sayın SNNAY hocam günaydın ,
Birde hocam 3 nolu mesajıma ilave olarak Sevk Pusulası Girişi sayfasında Şeflik, Cins ve Nevi, Adet ,m3 ster sütunlarındaki adet, m3 ve ster toplamını cinn ve nevisine göre toplamını aktarma olabilir mi ?
Yani Filtre uygulanıp Ödenmedi olanlardan örneğin
Kayın Tomruk 23 Adet 22,515
Kayın tomruk 45 Adet 10,110 var bunları VERİ GİRİŞİ(10) sayfasına aktarırken cins ve nevi ye göre toplamını
Kayın Tomruk 68 Adet 32,625 olarak toplamını atacak. Makroyu bu şekilde revize etmek mümkün müdür ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
Deneyiniz, Ödenmedi-Ödendi düzeltildi ÖDENDİ varsa uyarı veriyor, ÖDENMEDİ varsa aktarımları yapıyor toplamları yazıyor

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-AKTAR.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 2
Son düzenleme:
Hocam Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi Uyarısı veriyor. Fakat daha sonra "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı" uyarısını veriyor. Sizden ricam 2.nolu kodu revize ederseniz konu çözüme kavuşacak. Ödendi seçili ise işlem yapmayacak. bu yarıyı verecek "Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi". Ödenmedi seçili ise işlem yaparak "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı" diye uyarı verecek

Hocam Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi Uyarısı veriyor. Fakat daha sonra "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı" uyarısını veriyor. Sizden ricam 2.nolu kodu revize ederseniz konu çözüme kavuşacak. Ödendi seçili ise işlem yapmayacak. bu yarıyı verecek "Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi". Ödenmedi seçili ise işlem yaparak "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı" diye uyarı verecek
Eğer sayfada ÖDENDİ olarak bulunan satır varsa Uyarıyı veriyor sonraki satırlarda ÖDENMEDİ varsa onları aktarıyor ve ÖDENDİ ye çeviriyor eğer sayfada sadece ÖDENMEDİ varsa Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı uyarısını veriyor

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-AKTAR.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 2
Hocam ben sadece filtre olanlarda eğer ödenmedi ise onu akrarmasını istiyorum. Dosyada tüm satırları Ödendi yapıyorum. Makro önce ödeme yapıldığı için işlem gerçekleşmedi uyarısı veriyor. Daha sonra 2.bir uyarı olarak Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı. uyarısını verriyor. 2. işlemi ödendi iken yapmaması gerekiyor

Hocam ben sadece filtre olanlarda eğer ödenmedi ise onu akrarmasını istiyorum. Dosyada tüm satırları Ödendi yapıyorum. Makro önce ödeme yapıldığı için işlem gerçekleşmedi uyarısı veriyor. Daha sonra 2.bir uyarı olarak Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı. uyarısını verriyor. 2. işlemi ödendi iken yapmaması gerekiyor
7. mesajdaki dosyayı dener misiniz

Tümünü ödenmedi yapıyorum. Veri Girişi 10 sayfasını temizliyorum. Sevk Pusulası Girişi sayfasında B sütunundan Bölge olarak Çarşambayı Seçiyorum. Ve butona bastğımda Ödenmedi Ödendi oluyor. Fakat Veri Girişi10 sayfası boş , Mutabakat Tutanağı süzülü olanlar harici veri var

Hocam 2. Nolu kod işimi görüyor.Sizden ricam bu koda Ödendi seçili ise "Ödeme Yapıldığı İçin İşlem Gerçekleşmedi." . Ödenmedi seçili ise aktsr dedğimde "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı." uyarısı versin yeter diye düşünüyorum

Kod:

Ekli dosyalar

• aktar.gif
    aktar.gif
    1.7 MB · Gösterim: 4
  • DÜZENLENDİ-AKTAR.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 3
Hocam ÖDENMEDİ seçiyorum. Butona bastğımda Ödeme Yapıldığı İçin Gerçekleşmedi Uyarısı veriyor. Tamam dedikten sonra Ödeme Aktarıldı diyor. Oysa Ödenmedi yazılı olanlar seçili olduğu zaman "Veriler hem MUTABAKAT TUTANAĞI hem de VERİ GİRİŞİ(10) sayfalarına başarıyla aktarıldı." Uyarısı vermesi gerekiyor.

Yada şöyle olabilir mi?
1- Eğer ÖDENMEDİ seçilip butona bastğımızda Ödeme Yapmak İsityormusunuz . Eveti Seçersek Ödeme Yapıldı. Hayırı seçersek Ödemeden Vazgaçildi. Uyarısı verse.
2-Eğer ÖDENDİ seçili ise butona bastığımızda Ödeme Yapıldığı İçin 2. Bir Ödeme Yapamazsınız diye Uyarı verse

Yada şöyle olabilir mi?
1- Eğer ÖDENMEDİ seçilip butona bastğımızda Ödeme Yapmak İsityormusunuz . Eveti Seçersek Ödeme Yapıldı. Hayırı seçersek Ödemeden Vazgaçildi. Uyarısı verse.
2-Eğer ÖDENDİ seçili ise butona bastığımızda Ödeme Yapıldığı İçin 2. Bir Ödeme Yapamazsınız diye Uyarı verse

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-AKTAR.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 5
Sayın hocam günaydın,
Ödeme Yapmak İstiyormusunuz seçeneğine hayır seçildiğinde bir kaç sefer tekrar Ödeme Yapmak İstiyormusunuz sorusunu soruyor. Sebebi ise ben sadece süzülen veriye ödeme yapmak istiyorum. Fakat makro süzülmeyen verileri de soruyor. Onlarıda ödendi durumuna düşürüyor

Birde ödeme yapmadığım halde Ödeme yapıldığı için 2.ödeme yapamassınız uyarısı veriyor

Arkadaşlar günaydın, konuya altarnatif olarak desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Deneyiniz;

Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri