• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sütunlarda birleştirilmiş satırların otomatik yüksekliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Gold Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
4 Nisan 2026
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba

Ekli dosyada görüldüğü üzere 1, 2, 3 satırlardaki örnekte olduğu gibi (Yüksekliği F sütununa yazı tipi boyutu ile ayarladım)

her satıra yazdığım ve sütunlarda yaptığım birleştir ortala ve metni kaydır ile yaptığım düzenlemeyi Marko ile otomatik olarak yapılmasını yapabilirmiyiz.

Yardımınızı rica ederim

Ekteki dosyada B sütununda bir hücre seçilince, o satırdaki B.E birleştiriliyor.
Bu birleştirilmiş aralıkta veri girilince satır yüksekliği ayarlanıyor.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Hocam Merhaba

Girilen Metin boyutu (İlave veya silinen karakter sayısı) olmadığı durumda satır kısmından veya tüm sayfa seçilip çift tık yapıldığında satır yüksekliğinin değişmemesini sağlayabilir miyiz.

B sütunundan başlatılan birleştir ve ortala Metni kaydır uygulaması C sütunundan ve sonraki sütunlarda da olabilir mi

A1'den tutup tüm yazılı satır ve sütunları seçerek yazdırma alanı belirlemesi yapamıyorum.

Başka bir dosyadan veya sayfadan seçilen metni kopyala yapıştır yaptığımızda da istenilen satır yüksekliğini oluşturma imkanı olabilir mi

Yukarıdaki belirttiğim kısımları Sayfada yapabilirsek tam bir otomatik sözleşme formatı oluşturmuş olacağımızı düşünüyorum.

Yardımınızı rica ederim. Saygılarımla

Örnek dosyanızdaki duruma göre bir düzenleme yaptım. #3 mesajda yazdıklarını hiç anlamadım.
Niçin Word de çalışmıyorsunuz.

Konu Sahibi
Hocam

Sözleşmede bazı bölümlerin (Tablolar) Word de formatını yapmakta zorlanıyorum. Biliyorsunuz sayfa formatı oluşturmada Excel daha elverişli bir çalışma ortamı

- Oluşan satır yüksekliğinden sonra satır seçip çift tıklama yaptığımda yükseklik bozuluyor, Yani tek satıra dönüşüyor metnin tamamı görülmüyor. Metne göre oluşan satır yüksekliğinin bozulmasını engelleyebilir miyiz.

- Sayfada yazdırma alanı belirlemek için satırları ve sütunları seçemiyorum.

Bu iki seçeneği yapabilirsek kısmen işimi göreceğim
Hocam olmayacaksa yapacak bir şey yok

#2 mesajdaki dosyayı yeniledim, B sütununda hücre seçince değil, B sütundaki hücrede çift tıklayınca, B:E hücrelerini birleştiriyor.
Word dosyasında da tablo oluşturabilirsiniz, orijinal dosya formatınızı görebilirsem öneride buluna bilirim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri