🍬 🎉 EXCELCOZUM OLARAK RAMAZAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLAR, SAĞLIK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜNLER DİLERİZ! 🎉🍬
Çözüldü - Sütun Seç, Filtre ve Çapraz Eşleştirme formülü ile veri getirme. | Excel Çözüm Forum - Excel VBA, Excel Makro, Excel Formülleri, Excel Fonksiyon, Soru ve Çözümler❗
  • Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sütun Seç, Filtre ve Çapraz Eşleştirme formülü ile veri getirme.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
136
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Sayın askan bey'in çözümü ile parametreler sayfamdaki verileri ;
=SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3)) bu formül ile Extra Posting sayfamdaki Z sütuna getirdim yani Extra Posting sayfamda ki V sütununda ki aylara göre bütçe rakamları geliyor. ancak ben bunları özet tablo yaptığım zaman bu verilerin toplamını alıyor ve benim istediğim sonuca ulaşamıyorum.

Şöyle ki ;

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum V sütununda ki tarihe göre karşılığına sadece bir rakamı getirmesi gerekiyor. Diğer hücreler boş olsa da olur.

2024-6 İçecek bütçesi o ay için 5.177,00

2024-7 İçecek bütçesi o ay için 6.047,00

Her ay için varsa bir kere getirmesi gerekiyor örnek ekran görüntüsünde ki gibi

Bunu yapabilir miyiz bilmiyorum açıkcası

1743665307186.png

Ekli dosyalar

Z3445 hücresi için formül buna göre kontrol edin o yıl içindeki maksimum değeri getirtttim işinizi bu şekilde görür mü?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Konu Sahibi
Z3445 hücresi için formül buna göre kontrol edin o yıl içindeki maksimum değeri getirtttim işinizi bu şekilde görür mü?

HTML:
Kod:

Merhaba Sayın askan ,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Bu formül işimi görmüyor. Daha önceki yapmış olduğunuz formül işimi gördü ve tam istediğim gibi ay yıl ve ekstra kategori seçimine göre istediğim verileri getiriyor ama her ay-yıl için Extra posting sayfasına bir kere getirmesi gerekiyor o rakamları.

Özet tablo yaptığım zaman onların hepsini toplayarak getiriyor.

1743675426528.png

Bana burada aslında bunları getirmesi gerekiyor.

2024 - 9 için.

İçecek : 6.106,00

Yiyecek : 2.974,00

Alıntıdır

SÜTUNSEÇ ve FİLTRE işlevleriyle elde edilen sonuçlar özet tabloda toplandığında istediğiniz sonucu vermez. Çünkü bu işlevler, eşleşen tüm değerleri getirir ve özet tablo bunları toplar. Sizin istediğiniz ise her ay için sadece bir değerin (ilk değerin) getirilmesi.

Bu sorunu çözmek için, formülünüzü biraz değiştirmemiz gerekiyor.

AA2 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağıya doğru sürükleyin:
=EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"")

• Özet tablonuzda, AA sütununu (yardımcı sütun) değerler alanına ekleyin.
  • Özet tablonun değerler alanındaki toplamını, ortalamasını veya istediğiniz başka bir hesaplamayı seçebilirsiniz. Ancak, her ay için sadece ilk değer getirildiği için, toplam veya ortalama aynı sonucu verecektir.
  • Bu çözüm, her ay için sadece ilk değeri getirir. Eğer her ay için son değeri veya başka bir değeri getirmek isterseniz, formülü buna göre değiştirmeniz gerekir.
  • Yardımcı sütunun adını ve konumunu kendi tercihinize göre değiştirebilirsiniz.
  • Özet tablonuzdaki diğer alanları (satır etiketleri, sütun etiketleri vb.) istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Bu yöntemle, özet tablonuzda her ay için sadece bir bütçe rakamı görünecek ve istediğiniz sonuca ulaşacaksınız.

Konu Sahibi
Kısaca şunu istiyorum aslında ekran görüntüsü göndermiş olduğum özet tabloda dilimle ile ay seçtiğim zaman o aya ait extra posting raporundan bütçeyi getirmesini istiyorum ama şu anda hepsinin toplamını yaptığı için bütçe rakamları tutmuyor.

Bu sorunu çözersem kendimce dashboard grafik tablosu hazırlamak

1743676518089.png

Konu Sahibi
Alıntıdır

SÜTUNSEÇ ve FİLTRE işlevleriyle elde edilen sonuçlar özet tabloda toplandığında istediğiniz sonucu vermez. Çünkü bu işlevler, eşleşen tüm değerleri getirir ve özet tablo bunları toplar. Sizin istediğiniz ise her ay için sadece bir değerin (ilk değerin) getirilmesi.

Bu sorunu çözmek için, formülünüzü biraz değiştirmemiz gerekiyor.

AA2 hücresine aşağıdaki formülü girin ve aşağıya doğru sürükleyin:
=EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"")

• Özet tablonuzda, AA sütununu (yardımcı sütun) değerler alanına ekleyin.
  • Özet tablonun değerler alanındaki toplamını, ortalamasını veya istediğiniz başka bir hesaplamayı seçebilirsiniz. Ancak, her ay için sadece ilk değer getirildiği için, toplam veya ortalama aynı sonucu verecektir.
  • Bu çözüm, her ay için sadece ilk değeri getirir. Eğer her ay için son değeri veya başka bir değeri getirmek isterseniz, formülü buna göre değiştirmeniz gerekir.
  • Yardımcı sütunun adını ve konumunu kendi tercihinize göre değiştirebilirsiniz.
  • Özet tablonuzdaki diğer alanları (satır etiketleri, sütun etiketleri vb.) istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Bu yöntemle, özet tablonuzda her ay için sadece bir bütçe rakamı görünecek ve istediğiniz sonuca ulaşacaksınız.

Merhaba sayın kralım ,

Cevabınız için teşekkür ederim.

Formülünüzü uyguladım ama ekran görüntülerinde de olduğu gibi 0 sıfır değer gelmektedir.

Extra posting raporunda da hata vermektedir.

1743676698385.png

1743676754297.png

1743676767507.png

hem "Extra Posting" raporunda hata alıyorsunuz hem de 0 değerleri dönüyor. Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları kontrol edelim:

1. Formülün Doğru Uygulandığından Emin Olun:

• AA2 hücresindeki formülün tam olarak şu olduğundan emin olun:
    • =EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"")
  • Formüldeki hücre referanslarının (V2, Parametreler!$R$4:$V$27, Parametreler!$Q$4:$Q$27, Y2, Parametreler!$R$3:$V$3) doğru olduğundan emin olun.
  • Formülü AA2 hücresinden başlayarak aşağıya doğru sürüklediğinizden emin olun.
2. Veri Türlerini Kontrol Edin:

• V sütunundaki tarihlerinizin ve Parametreler!$Q$4:$Q$27 aralığındaki tarihlerinizin aynı veri türünde olduğundan emin olun.
  • Y2 hücresindeki değerin ve Parametreler!$R$3:$V$3 aralığındaki değerlerin aynı veri türünde olduğundan emin olun.
  • Parametreler!$R$4:$V$27 aralığındaki bütçe rakamlarının sayısal değerler olduğundan emin olun.
3. Hata Değerlerini Kontrol Edin:

• Formülün herhangi bir hata değeri (örneğin, #YOK, #DEĞER!) döndürüp döndürmediğini kontrol edin. Hata değerleri, 0 değerlerinin görüntülenmesine neden olabilir.
  • Hata değerlerini gidermek için, formülünüzü EĞERHATA fonksiyonu ile sarmalayabilirsiniz. Örneğin:
    • =EĞERHATA(EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"");0)
4. Parametreler Sayfasındaki Verileri Kontrol Edin:

• Parametreler sayfasındaki verilerin doğru olduğundan ve beklediğiniz değerleri içerdiğinden emin olun.
  • Parametreler!$Q$4:$Q$27 aralığındaki tarihlerle V sütunundaki tarihler arasında eşleşme olduğundan emin olun.
  • Parametreler!$R$3:$V$3 aralığındaki başlıklarla Y2 hücresindeki başlık arasında eşleşme olduğundan emin olun.
5. Özet Tabloyu Güncelleyin:

• Özet tablonuzu güncellediğinizden emin olun.
  • Özet tablonuzda AA sütununu (yardımcı sütun) değerler alanına eklediğinizden emin olun.
  • Özet tablonuzdaki değerler alanında istediğiniz hesaplamayı (toplam, ortalama vb.) seçtiğinizden emin olun.
Ek İpuçları:

• Formülü adım adım değerlendirmek için formül değerlendirme aracını kullanabilirsiniz.
  • Basit bir örnekle formülü test ederek sorunun nerede olduğunu belirleyebilirsiniz.

Konu Sahibi
hem "Extra Posting" raporunda hata alıyorsunuz hem de 0 değerleri dönüyor. Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları kontrol edelim:

1. Formülün Doğru Uygulandığından Emin Olun:

• AA2 hücresindeki formülün tam olarak şu olduğundan emin olun:
    • =EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"")
  • Formüldeki hücre referanslarının (V2, Parametreler!$R$4:$V$27, Parametreler!$Q$4:$Q$27, Y2, Parametreler!$R$3:$V$3) doğru olduğundan emin olun.
  • Formülü AA2 hücresinden başlayarak aşağıya doğru sürüklediğinizden emin olun.
2. Veri Türlerini Kontrol Edin:

• V sütunundaki tarihlerinizin ve Parametreler!$Q$4:$Q$27 aralığındaki tarihlerinizin aynı veri türünde olduğundan emin olun.
  • Y2 hücresindeki değerin ve Parametreler!$R$3:$V$3 aralığındaki değerlerin aynı veri türünde olduğundan emin olun.
  • Parametreler!$R$4:$V$27 aralığındaki bütçe rakamlarının sayısal değerler olduğundan emin olun.
3. Hata Değerlerini Kontrol Edin:

• Formülün herhangi bir hata değeri (örneğin, #YOK, #DEĞER!) döndürüp döndürmediğini kontrol edin. Hata değerleri, 0 değerlerinin görüntülenmesine neden olabilir.
  • Hata değerlerini gidermek için, formülünüzü EĞERHATA fonksiyonu ile sarmalayabilirsiniz. Örneğin:
    • =EĞERHATA(EĞER(EĞERSAY($V$2:V2;V2)=1;SÜTUNSEÇ(FİLTRE(Parametreler!$R$4:$V$27;Parametreler!$Q$4:$Q$27=V2);ÇAPRAZEŞLEŞTİR(Y2;Parametreler!$R$3:$V$3));"");0)
4. Parametreler Sayfasındaki Verileri Kontrol Edin:

• Parametreler sayfasındaki verilerin doğru olduğundan ve beklediğiniz değerleri içerdiğinden emin olun.
  • Parametreler!$Q$4:$Q$27 aralığındaki tarihlerle V sütunundaki tarihler arasında eşleşme olduğundan emin olun.
  • Parametreler!$R$3:$V$3 aralığındaki başlıklarla Y2 hücresindeki başlık arasında eşleşme olduğundan emin olun.
5. Özet Tabloyu Güncelleyin:

• Özet tablonuzu güncellediğinizden emin olun.
  • Özet tablonuzda AA sütununu (yardımcı sütun) değerler alanına eklediğinizden emin olun.
  • Özet tablonuzdaki değerler alanında istediğiniz hesaplamayı (toplam, ortalama vb.) seçtiğinizden emin olun.
Ek İpuçları:

• Formülü adım adım değerlendirmek için formül değerlendirme aracını kullanabilirsiniz.
  • Basit bir örnekle formülü test ederek sorunun nerede olduğunu belirleyebilirsiniz.

Merhaba Sayın kralım,

Yazdıklarının hepsini tek tek kontrol ettim ama hiç bir hata ve verilerin karşılıklarında sorun göremedim.

Bir tek yardımcı sütun olarak Z sütununu kullandım ve o da özet tabloya geliyor.

• "Extra Posting" sayfasındaki V sütununda ve "Parametreler" sayfasındaki Q sütunundaki tarihlerin formatı nasıl? (Örneğin, YYYY-MM, GG.AA.YYYY, vb.)
  • Y2 hücresindeki değer ve "Parametreler" sayfasındaki R3:V3 aralığındaki başlıkların formatı nasıl? (Örneğin, "İçecek bütçesi", "Gıda bütçesi", vb.)
  • "Parametreler" sayfasındaki R4:V27 aralığında hangi tür veriler var? (Sayısal, metin, tarih, vb.)
  • AA sütunundaki formülü uyguladığınızda hangi satırlarda 0 değerleri görüyorsunuz? (Örneğin, AA2, AA3, AA10, vb.)
  • "Extra Posting" sayfasında hata veren hücrelerin içeriği nedir? (Hata mesajı, formül, vb.)

Bu hataları aldığın excel dosyanı paylaşır mısın ?

Merhaba Sayın askan ,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Bu formül işimi görmüyor. Daha önceki yapmış olduğunuz formül işimi gördü ve tam istediğim gibi ay yıl ve ekstra kategori seçimine göre istediğim verileri getiriyor ama her ay-yıl için Extra posting sayfasına bir kere getirmesi gerekiyor o rakamları.

Özet tablo yaptığım zaman onların hepsini toplayarak getiriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 33131

Bana burada aslında bunları getirmesi gerekiyor.

2024 - 9 için.

İçecek : 6.106,00

Yiyecek : 2.974,00
Gruplaölçüt işlevi ile sizin istediğiniz gibi veriler geliyor. Soruyu tam anlayamadığımızdan çözümede yardımcı olamıyoruz sanıorım.

1743681546263.png

Konu Sahibi
Merhaba,

Böyle deneyiniz...

HTML:
C++:

Merhaba Sayın Korhan AYHAN ,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Extra Posting sayfasından Filtre yaparak sonuçları kontrol ettim ve İstediğim tam da buydu açıkçası.

Her ay - yıl periyodu için bir kere getiriyor.

Teşekkürler ellerinize sağlık.

1743681819007.png

İçecek kontrolleri;

1743681744013.png

Yiyecek kontrolleri ;

1743681627017.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri