• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sütun gizleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

EMRAH AKYÜZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaslar. Akte dosyada bulunan tablodaki turuncu renkle boyalı olan sütunlar bir buton ile gizlenecek, ve aynı butona basınca tekrar gösterilecek. Kırmızı sütun ise heh gizli kalıcak. yani butonlar o sütunu pas gecicek gizleme yadaa gösterme yapmıyacak.hep gizli kalıcak.

Not: sütunlar sayfa korumalı. şifre 1234 yani sayfa korumalı iken butonun çalışması gerek

Buna ek olarak aktiv satırı sarıya boyayacak bir kod rica ediyorum. Yalnız bu kod devrede iken mevcut biçimlendirmeler ve koşullu biçimlendirmeler pasif olmayacak. Bir kaç örnek kod buldum ama çalıştırınca mevcut biçimlendirmeler kayboluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerini iletir saygılarımı sunarım.

Çözüm
EMRAH AKYÜZ Bey kusura bakmayın. Sorunuzu okurken görmüştüm ama dosyayı hazırlarken unutmuşum.
Şifre 1234 olarak ayarlandı. 2 dosya yaptım. Biri her zaman kilitliyor. Diğeri de makro işe başladığında sayfa kilitli ise kilitliyor. Açıksa açık bırakıyor.
İyi akşamlar.
gizlenmesini istediğin sutunların ilk satırına "x" yaz tuşa bas. hep gizli kalacak olanlara "xx" yaz.
biraz evrensel olsun dedim. başka sutunlarıda gizlemek istersen kodlar ile uğraşma.
iyi çalışmalar

gizlenmesini istediğin sutunların ilk satırına "x" yaz tuşa bas. hep gizli kalacak olanlara "xx" yaz.
biraz evrensel olsun dedim. başka sutunlarıda gizlemek istersen kodlar ile uğraşma.
iyi çalışmalar

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Emrah Bey iyi geceler.
1- Kolon göster/gizle olayı dediğiniz gibi yapıldı. Herhangi bir şarta bağlanmadı.
Kodları incelediğinizde ihtiyaç halinde neyi değiştirmeniz gerektiği yazılıdır.

2- Diğer sorunuz ise bildiğim kadarı ile mümkün değil çünkü bizim elle bir hücreyi biçimlendirmemiz neyse kodların yaptığı da odur.
Ancak arada şöyle ciddi bir fark var: Biz bir hücreye biçim verdiğimizde GERİ düğmesi aktif olur ve işlemi geri alma şansımız olur. Ancak bir hücreye tıkladığınızda aktif satırı renklendirme işini kod yoluyla yaparsanız hem sizin biçimlendirmeleriniz yok olur hem de bellekte tutulan GERİ AL geçmişi temizlenir.

İyi geceler.

Emrah Bey iyi geceler.
1- Kolon göster/gizle olayı dediğiniz gibi yapıldı. Herhangi bir şarta bağlanmadı. Sayfadaki düğmeye tıklamanız yeterlidir.
Ayrıca ilerde gizlenecek/gösterilecek kolon yapısında değişiklik yapmak isterseniz kodlarda basit bir değişiklik yeterlidir.

2- Diğer sorunuz ise bildiğim kadarı ile mümkün değil çünkü bizim elle bir hücreyi biçimlendirmemiz neyse kodların yaptığı da odur.
Ancak arada şöyle ciddi bir fark var: Biz bir hücreye biçim verdiğimizde GERİ düğmesi aktif olur ve işlemi geri alma şansımız olur. Ancak bir hücreye tıkladığınızda aktif satırı renklendirme işini kod yoluyla yaparsanız hem sizin biçimlendirmeleriniz yok olur hem de bellekte tutulan GERİ AL geçmişi temizlenir.

İyi geceler.

Konu Sahibi
Emrah Bey iyi geceler.
1- Kolon göster/gizle olayı dediğiniz gibi yapıldı. Herhangi bir şarta bağlanmadı.

İyi geceler.
Üstad çok teşekkür ederim. Eline sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Excel
Emrah Bey iyi geceler.

İyi geceler.
Üstad çok teşekkür ederim. Eline sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Excel çözüm ailesine tekrar teşekkürlerimi iletir saygılarımı sunarım.

Konu Sahibi
Üstad çok teşekkür ederim. Eline sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Excel

Üstad çok teşekkür ederim. Eline sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Excel çözüm ailesine tekrar teşekkürlerimi iletir saygılarımı sunarım.
Üstad bu arada makro işliyor fakat sayfayı koruma altına aldığımda da çalışması gerek. Bu konuda da desteğine ihtiyacım var. Şifre 1234 olanilir

EMRAH AKYÜZ Bey kusura bakmayın. Sorunuzu okurken görmüştüm ama dosyayı hazırlarken unutmuşum.
Şifre 1234 olarak ayarlandı. 2 dosya yaptım. Biri her zaman kilitliyor. Diğeri de makro işe başladığında sayfa kilitli ise kilitliyor. Açıksa açık bırakıyor.
İyi akşamlar.

Çözüm
Konu Sahibi
İyi akşamlar.
Üstad eline sağlık. Tam istediğim gibi olmuş. Başta sana olmak üzere, Excel çözüm ailesine teşekkürlerimi iletir, Saygılarımı sunarım..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri