• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sütun boyunca ilerletme,x15e kadar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Gulizar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba;
Ekteki dosyanın x1 x2 x3 yazan kısımları x15e kadar ilerlemeli. Satır boyunca ilerlettim ama sutün boyunca ilerletemiyorum.Belli bir örnek grubu ve örneklem sayısı için yaptım.Örnek sayısı veya grup sayısı değişirse ona bağlı olarak hesaplanan değerlerin yazıldığı hücrelerin değişmesi gerekiyor. Yani x sayısı değiştikçe ucl vb olan kısımlerın ona bağlı olarak başka hücreye yazılması gibi.

bu kod sayfanızda 35 inci satırdan itibaren 15 saga, 20 aşağıya sayı değeri doldurur. Siz Sayfa1 ile başlayan satırın eşitlikten sonraki işlem kısmını eşitliğin sağına yazarak sonuca ulaşabilirsiniz
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Fikir olması açısından. Aşağıya kadar istediğiniz kadar veri ekleyebilirsiniz. 15 adet sütuna kadar veri ekleyebilirsiniz. Verilerinizin çıplak hali göründüğü gibi olduğu varsayılarak düzenlenmiştir.

Konu Sahibi
Fikir olması açısından. Aşağıya kadar istediğiniz kadar veri ekleyebilirsiniz. 15 adet sütuna kadar veri ekleyebilirsiniz. Verilerinizin çıplak hali göründüğü gibi olduğu varsayılarak düzenlenmiştir.
askan bey merhabalar. Ek olarak grafikte UCL CL ve LCL değerlerini de eklemek istiyorum. En altta yer alan koda eklemeye çalıştım ama en son alanaı uyguluyor. Yardımcı olabilir misniz?

Benim eklediğim yanlış mı? Kodunuza göre işlem yapmıştım

Konu Sahibi
doğru yazdınız grafik koduna
ActiveChart.SeriesCollection.NewSeries
ActiveChart.SeriesCollection(2).Values = Range(Cells(3, sonsütun + 2), Cells(sonsatır, sonsütun + 2)) kodunu kullanarak ekledim. Şimdi yanda yer alan R kartı için D3-D4 değerlerini x değerlerime göre seçmem gerekiyor. Kodda sadece z6 yazmıştık(z6 x=5 olduğu durumdu). X değerlerine (sütun sayısına) bağlı olarak seçmesi gerekiyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

doğru yazdınız grafik koduna
ActiveChart.SeriesCollection.NewSeries
ActiveChart.SeriesCollection(2).Values = Range(Cells(3, sonsütun + 2), Cells(sonsatır, sonsütun + 2)) kodunu kullanarak ekledim. Şimdi yanda yer alan R kartı için D3-D4 değerlerini x değerlerime göre seçmem gerekiyor. Kodda sadece z6 yazmıştık(z6 x=5 olduğu durumdu). X değerlerine (sütun sayısına) bağlı olarak seçmesi gerekiyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
x3-x4-x6.. gibi örneklendirir misiniz. Tam anlayamadım. Mümkünse tablo yapıp tabloda açıklayın
x6 altı olunca z7 hücresi mi alınacak mesela?

Konu Sahibi
Pembe tabloda n yazan değerler bizim sütun boyunca ilerleyen x değerlerimizi temsil ediyor. Dediğiniz gibi x6 olunca pembe tablodan n=6 değerine denk gelen (z7değerlerini)alacağız.

HTML:
Kod:
Şunu deneyiniz !

Çözüm
HTML:
Kod:
Y6 yazan satırı bu şekilde düzeltin

teşekkürler askan bey ek olarak benim n değerlerim tabloda 2 den başladığı için zsat değerindeki -1 çıkardım. Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
Doğrudur. Değerlerde kayma olursa ayarlarsınız. Size de iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri