• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Stajyer Öğrenci Bordrosu hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım.
Ekli dosyamda bulunan Bordro sayfasında K6 hücresinde tarihleri seçiyorum.
Bilgi sayfasında net asgari ücretler bulunmaktadır.
Stajer öğrenci maaşı net asgari ücretin %30 u olarak hesaplanmaktadır.
Benim sorunum:
1- Asgari ücret yılbaşında arttığında ve bazen de temmuz ayında arttığında 15 günlük zamlı olarak maaş ödemesi yapmam gerekiyor.
Bunun için 15 Aralık-15 Ocak ve 15 Haziran-15 Temmuz dönemini seçtiğimde 1. Net Asgari ücret ve 2. Net asgari ücretin ortalamasını alması gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Stajyer maaşları kurumun ayın hangi gününde maaş yatırmasına göre ayarlanan bir durum değil yani memurlar ayın 15. Alıyor diye stajyerlede aynı olacak diye bir şey yok. Asgari ücrete göre ayarlandığı için 1 30 arası hesaplanır istediğin tarihte ödenir. Öğrenciler aylık olarak staja gelirler 1 30 arası yani maaş İda ona göre alırlar. Benim bilgi sahibi olduğum tüm kurumlar böyle öfdüorlardı.
Stajer öğrenci maaşı her ayın 1'den 30'na kadarki aralıkta hesaplanır neden memur maaşı gibi hesaplıyorsun bence yanlış yapıyorsun. Asgari ücret zamları İlgili ayın 1'den geçerlidir onun için sende 1 -30 arası olarak hesaplaman gerekir. Haddim olmayarak yazdım kusura bakma ben böyle biliyorum.

Konu Sahibi
Stajer öğrenci maaşı her ayın 1'den 30'na kadarki aralıkta hesaplanır neden memur maaşı gibi hesaplıyorsun bence yanlış yapıyorsun. Asgari ücret zamları İlgili ayın 1'den geçerlidir onun için sende 1 -30 arası olarak hesaplaman gerekir. Haddim olmayarak yazdım kusura bakma ben böyle biliyorum.
Hocam 1 i ve ya 15 i ücret olarak fark eder mi ? birde böyle bir kanun varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim araştırmamda kamu kurumlarında 15. de yatar özel sektörde 1.de .

Stajyer maaşları kurumun ayın hangi gününde maaş yatırmasına göre ayarlanan bir durum değil yani memurlar ayın 15. Alıyor diye stajyerlede aynı olacak diye bir şey yok. Asgari ücrete göre ayarlandığı için 1 30 arası hesaplanır istediğin tarihte ödenir. Öğrenciler aylık olarak staja gelirler 1 30 arası yani maaş İda ona göre alırlar. Benim bilgi sahibi olduğum tüm kurumlar böyle öfdüorlardı.

Çözüm
Stajyer öğrenci bordroları maaş tahakkuk esasına göre değil, ay bazlı hesaplanır. Yusuf43 bey'in dediği şekilde yapılması gerekmektedir. Ayrıca
yirmi personel çalıştıran bir işyerinde yapmış ise öğrenciye en az asgari ücretin %30 ' u yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yapılmış ise en az asgari ücretin %15 kadar ücret ödenmeli.

Konu Sahibi
Hocalarımın önerileri doğrultusunda hareket edeceğim inşallah çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri