• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Soru ile Verileri Silme/Silmeme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım,

Dosyamın MAAS_ODEME_LISTESI sayfası E - F - G sütunlarındaki verileri "BORDRO İŞLEMLERİ" makrosunu çalıştırdığımda aynı sayfanın L - M - N sütunlarına aktarmaktadır. Sonrasında "MAAS_ODEME_LISTESI_Avanslari_Yapistir" makrosuyla tekrar sayfaya eklemekteyim. Bu işlemi bazen atladığım için hataya sebebiyet vermektedir. Bu işlemi iptal edip Bordro işlemleri makrosunu çalıştırırken "Avanslar Silinsin mi?" sorusu ile E - F - G sütunlarındaki verileri silme/silmeme işlemi yapmamız mümkün müdür?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

BORDRO_ISLEMLERI() makrosundaki aşağıdaki satırı;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
aşağıdaki gibi değiştirin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Teşekkürler hocam. Yarın ilk fırsatta deneyeceğim.

Konu Sahibi
Kodu ekledim hocam ama Avanslar Silinsin mi? sorusuna Hayır seçtiğim halde hem L sütununa hem de aşağıdaki satırlara aynı veriyi aktarıyor. Hiçbir veriyi aktarmasını istemiyorum gerektiğinde sadece silme işlemini yapmasını talep ediyorum. Saygılar. Arz ederim

Hayır dediğinizde makronun durmasını mı istiyorsunuz?

Konu Sahibi
evet hocam,

hayır seçeneğinde hiçbir işlem yapmasın.

Makronun baş tarafını aşağıdaki gibi değiştirin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Bordro İşlemleri Makrosunu çalıştırdığımda önceden sorduğu Yeni verileri silinsin mi sorusu çıkmıyor hocam?

Sayın mcexrem ,

"hayır seçeneğinde hiçbir işlem yapmasın." demiştiniz.
buna göre de düzenlemiştim.
Şimdi ise;
"Yeni verileri silinsin mi sorusu çıkmıyor " diyorsunuz.
bilemedim şimdi.

Ayrıca kodlama ile uğraştığınıza göre yukarda attığım koddaki
"Avanslar Silinsin mi?" sorusuna hayır cevabı verdiğinizde
satırın devamındaki = vbNo Then Exit Sub ile işlemin sonlandırıldığını görmeniz lazım.
Dolayısı ile ;
If WorksheetFunction.CountIf(ozl.[e4:e65536], "Yeni") > 0 Then temizleBES
satırı çalışmamakta ve satır sonundaki temizleBES kodu da devreye giremediğinden
"Yeni verileri silinsin mi" sorusu çıkmıyor.
Yani ;
If MsgBox("Avanslar Silinsin mi?", vbCritical + vbYesNo, "ExcelCozum.Com") = vbNo Then Exit Sub
satırını,
If WorksheetFunction.CountIf(ozl.[e4:e65536], "Yeni") > 0 Then temizleBES
satırının altına almanız gerektiğini görmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

Aşağıdaki gibi yapın.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Hastane işlerinden dolayı detaylı bakamadım akşam inceleyeceğim Inşallah

Konu Sahibi
merhabalar sn Balta hocam,

affınıza sığınarak yanlış beyanda bulundum hastane işleri falan derken kusuruma bakmayın.
kodlar ile de çok bir bilgim yok sadece kopyala yapıştır yapıyorum gerektiğinde de elimden geldiğince sütunların yerini değiştirmeye çalışıyorum.

"hayır seçeneğinde hiçbir işlem yapmasın" derken avansları L M N sütunlarına aktarmasın anlamında söylemiştim, bu şekilde Bordro İşlemlerindeki hiçbir makro çalışmamaktadır.

Talebim: Bordro işlemleri makrosunun "Avanslar Silinsin mi" sorusuna;

Evet yanıtıyla diğer makroların çalışmasıyla birlikte E F G sütunlarındaki verileri LMN sütunlarına aktarmasını,
Hayır yanıtıyla diğer makroların çalışmasıyla birlikte E F G sütunlarındaki verilerin kalmasını talep ediyorum.

Saygılar hocam.

Böyle deneyin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
teşekkür ederim yardımınız için ancak Avanslar silinsin mi sorusuna hayır deyince hiçbir veri çıkmıyor

1662714866596.png

İnanın tam olarak ne istediğinizi anlayamadım.
Böyle de olmaz ise yapacak bir şeyim kalmadı.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Olmadı hocam. Avasları sildiğinde sıkıntı yok ama hayır seçeneğiyle verileri baska satırlara atıyor.

Konu Sahibi
Merhabalar Balta Üstadım;

Cümlelerime özür dileyerek başlamak istiyorum ama son şekliye olması gerekenin özeti;

Maaş Ödeme Listesine avansları yazdıktan sonra Bordro işlemleri makrosunu çalıştırdığımda avansları L M N sütunlarına aktarmaktadır. Sonrasında avansları buton vasıtasıyla tekrar E F G sütunlarına aktarıyorum. I sütunundaki veriden toplam avansları düşüp D sütunundaki verileri Halkbank ve EFT Listesi sayfalarına aktarıyorum. Mevcut kod Halkbank sayfası içerisindeki buton ile avansları düşüp aktarmaktadır. (Eft Listesi sayfasında böyle bir buton olmadığı için avanslar düşülememektedir.) Bu işlemlerdeki kargaşayı düzeltmek için ve daha anlaşılır bir dosya olması için Bordro İşlemleri makrosunu çalıştırdığımda “Özlük dosyasındaki Yeni ibareleri silinsin mi” sorusundan sonra “Avanslar Silinsin mi?” sorusu ile avansların silinmesini/silinmemesi işlemi ile Maaş Ödeme Listesi L M N sütunlarına veri aktarma işleminin iptal edilip D sütunundaki verilerin ilgili sayfalara aktarılmasını arz/talep ediyorum.

Yardımlarınız için teşekkürü borç bilir saygılar sunarım hocam. Fazla oldum biliyorum ama mahcubiyetimi anlatamam size.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri