• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Son sütuna ve ilk sütuna göre sıralamalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

Bir excel dosyasında en sondaki (en sağdaki) sütuna göre tüm sayfayı “küçükten büyüğe” (artan sıralama) sıralayacak kodlarını rica ederim.

Not 1: Son sütun değişkendir. F sütunu da olabilir, J de olabilir, Z de olabilir.
Not 2: Sütunlarda başlık vardır.
Not 3: Alternatif değişik kodlar olursa inceleme açısından iyi olur.
Ama yine de insan en sade, en standart görünümlü olanını kullanmaya meyilli oluyor.
Not 4: Son sütun için olanı çözdükten sonra, ilk sütuna göre (A sütununa) göre baz alıp tüm sayfayı sıralayan kodları rica edeceğim.

Dosyalarımı karıştırdığımda Selection sort active cell gibi bir şeylere rastladım ama denedim olmadı.

Teşekkür ederim şimdiden. :)

Konu Sahibi
Abey giftede gösterdiğim gibi excelin kendi sıralamasıda aynı sıralıyor koddaki gibi.

uuuu.gif

Konu Sahibi
Refaz hocam canınız sağolsun, çalışmadı hata verdi, aklıma şu geliyor acaba ondan olabilir mi?
Ben 32 bit office 2013 kullanıyorum.
Yarın 2016 yükleyip deneyeyim. Bakalım farkedecek mi, sonucu yarın bildirebilirim (2016 ile)

Konu Sahibi
Sorumuz; excel hocalarımız, Sn Suskun hocamız, Sn Artemis hocamız ve Sn Refaz hocalarımızın ilgileriyle çözülmüştür. :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri