• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru sıralama ve otomatik yazdırma

cruel48

Gold Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
23 Aralık 2025
Konu Sahibi
merhaba ekte gönderdiğim dosyada öğretmen program sayfasındaki öğretmenleri combo box ta tek tek seçip programlarını yazdırıyoruz.

önce tarih sonra saate göre sıralayıp bütün öğretmenleri toplu olarak nasıl yazdırabiliriz.

teşekkürler

Çözüm
Bu formül işi beni baydı. Ekteki dosyada her şeyi makro yapıyor. Veri Giriş (Sayfa1) sayfasındaki Göster/Yazdır düğmesine tıklayın Önizleme açılacaktır.
Baskı Önizlemeyi Kapat ı tıklarsanız yazdırmayıp, daha sonraki öğretmene ait Önizleme açılacaktır.
Yazdır a tıklarsanız yazdırıp, daha sonraki öğretmene ait Önizleme açılacaktır.
Not. Bazı sayfaları sildim, ihtiyaç varsa tekrar eklerim.
Excel 365 de ANCHORARRAY fonksiyonunu göremedim.
Sıralama işi formül ile verileri alırken yapılmalı, Öğretmen Program sayfasındaki formülü silip, A16 hücresine aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Alicimri hocamın #2 nolu mesajındaki formülü sayfalara bağlı kalmadan direk içindeki formülü uygulasak nasıl olur?

HTML:
Kod:

Aşağidaki formül ile de sayfalara bağlı kalmadan işleminiz hallolur. Formül hem dinamiktir hemde sayfalarda öğretmen yok ise hatalı sonuç getirmez. HTML:
Kod:

Konu Sahibi

Ekli dosyalar

sınav görevi olmayan öğretmenlerde değer 0 konusunu anlamadım. Son örneğinizde kod çalıştırıldığında sadece ÖĞRETMEN 5, ÖĞRETMEN 22, ÖĞRETMEN 24 için üç çıktı alınıyor.
Excel dosyası ile aynı klasöre, PDF kaydetmek için kod aşağıda
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
sınav görevi olmayan öğretmenlerde değer 0 konusunu anlamadım. Son örneğinizde kod çalıştırıldığında sadece ÖĞRETMEN 5, ÖĞRETMEN 22, ÖĞRETMEN 24 için üç çıktı alınıyor.
Excel dosyası ile aynı klasöre, PDF kaydetmek için kod aşağıda
HTML:
Kod:
21 aktif görevi olandan sadece 3 tanesini yazdırıyor. hepsini yazdırması lazım sorun ne göremedim.

birde pdf dosyasını tek dosya yapıp ordan yazdırabilirmiyiz. yada hepsi ön izlemede gözüktükten sonra yazdır komutunu kendimiz veremezmiyiz.

teşekkürler

#1 mesajda Orijinal dosyanızda Benim #2 mesajımdaki formül ve #3 deki yazdır kodlarıyla çalışın, Sn askan nın formülü ile yapamadım.
Herhalde Sn askan formülünde, Öğretmen Program sayfası B6 hücresi değişince sayfa değişiyor.
Tek PDF ye bütün görevli öğretmenleri kaydedemiyoruz.
HTML:
Kod:
#3 deki yazdır kodlarındaki yukarıdaki satırı aşağıdaki ile değiştirin.
HTML:
Kod:
Kod çalışınca ön izleme açılacak, kontrol edin YAZDIR a tıklayın.......... devam edin.

Son düzenleme:
Hocam şu formülü dener misiniz galiba görev yok olanlar listeye gelmeyecek

HTML:
Kod:

Sn askan arkadaş toplu yazdırmak istiyordu, sizin formül ile B6 hücresi değişince sayfalar değişiyor. O zaman tek tek yazdırmak gerekiyor.

Sn askan arkadaş toplu yazdırmak istiyordu, sizin formül ile B6 hücresi değişince sayfalar değişiyor. O zaman tek tek yazdırmak gerekiyor.
Hocam formülü kodun içine koyamaz mısınız döngü ile

Sn. askan Bende ofis 365 yok, formülleri OneDrive de deniyorum, orada kod çalıştıramıyorum.
Siz Öğretmen Program sayfasının kod modülünün Worksheet_Change olayına aşağıdaki kodu yapıştırıp, denerseniz.
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
düzgün sıralıyor ama otomatik yazdırmada sıkıntı var.
bütün öğretmenleri yazdırmıyor.

rica etsem excel dosyasını düzenleyebilir misiniz.

Teşekkürler

Bu formül işi beni baydı. Ekteki dosyada her şeyi makro yapıyor. Veri Giriş (Sayfa1) sayfasındaki Göster/Yazdır düğmesine tıklayın Önizleme açılacaktır.
Baskı Önizlemeyi Kapat ı tıklarsanız yazdırmayıp, daha sonraki öğretmene ait Önizleme açılacaktır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
teşekkürler

a16 da tarih formatını bozuyor.

Range("A16:A500").NumberFormat = "dd mmmm yyyy , dddd" komutunu denedim ama olmadı

Geri