• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sıra Numarasına Göre Veri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar,

Dosyamın B sütunundaki sıra numarasına göre A sütununa göre sıra numarası veriyorum. Sıra numarası P ve G olarak değişmektedir. A sütununa G1 yazdığımda aşağıdaki sayfalarda kullanmak için formül yazabilir misiniz.

Sorununuzu mantıklı bir yol ile düzgün bir açıklama ile ifade edebilirseniz çözüm bulunur ama şu an için 5 defa okudum ne istendiğini anlayamadım. Bir formül istendiği belli ama o formülün ne iş yapacağı nerde kullanılacağı hangi verilerle çalışılacağı muamma.

Konu Sahibi
A sütunundaki P ve G harflerini sicil no gibi düşünersek dosyamın aşağıdaki satırlarına örneğin A sütünuna G4 yazdığımda B Sütununa yazdığımız formül aracılığıyla hasan kaçmazı vermesini talep rdiyorum.

1 nolu mesajda yanlış açıklama yapmışım. Kendim de anlamadım 😄

A sütunundaki P ve G harflerini sicil no gibi düşünersek dosyamın aşağıdaki satırlarına örneğin A sütünuna G4 yazdığımda B Sütununa yazdığımız formül aracılığıyla hasan kaçmazı vermesini talep rdiyorum.

1 nolu mesajda yanlış açıklama yapmışım. Kendim de anlamadım 😄
=düşeyara(aranan değer;aranacak tablo;hangi sütun;tameşleşme)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri