• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sira numarasi verdirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafa070707

Yeni Üye
Aldığı beğeni
22
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
hocam sizin icin basit oldugu icin dosya eklemedim kayit sayfam var bir nevi id no verdirmek istiyorum textbosun degeri her kayittan sonra artsin programi kapatip actiktan sonra silinmesin kaldigi yerden devam etsin

Ayar sayfası ekleyeceksiniz.Örnek A1 de id tutulacak.
Butona basınca [a1]=[A1]+1
Gibi kıd yazacaksınız tabii yukardaki koda sayfa adı ekleyeceksiniz onuda bilirsiniz sanıyorum artık.
Userformun initalieze içinede örnek textbox1.value=[A1] gibi kod yazacaksınız.
Dahada yapamazsnız örnek ekleyeceksiniz tekrar tekrar yazdığımız gibi bazı üyelere abey.

Konu Sahibi
BEN BUTONLA TEXTBOXSUN DEGERINI ARTTIRMAK ISTIYORUM SADEDECE UYGULAMYI KAPATIP ACTIGIMDA DA KALDIGI YERDEN DEVAM ETSIN YETER

Textbox1.value=textbox1.value +1
Ayrıca öncedende yazdığım gibi kaldığı yerden devam edecekse dediklerimi uygulayacaksınız çünkü formda hafıza tutma olayı yok.Yazıyıda tümü büyük yazmak bağırmakmış sanal alemde yazayım yinede.
Daha fazla sorunuz olacaksa örnekkkkk eklemeniz gerekecek diye yazayım yinede.Örnek olmazsa kendi adıma gereksiz yazışmaya girmeyeceğim çünkü çözüm olmayacak.Dediğim gibi bildiğim hafıza userform yada textboxtta tutulmuyor hücrede tutulacak.
Yada son satır no bulduracaksınız onun değerini aldıracaksınız yada max ile en büyük değeri bulduracaksınız

Konu Sahibi
hocam e sutununa gore userform uzerindeki tarih bilgisi ile kayit yaptiriyorum yapamadigim e sutununa otomatik id ekletmek birde ayni tarihe mukerrer kaydi engellemek istiyorum yardimlarinizi bekliyorum biseyler ogrenmeye calisiyorum yanlis ifade ediyorsam kendimi kusura bakmayin

Örnekten birşey anlaşılmıyor.
Tarih sütununda rakamlar var tarih yerine.
F sütununa manuael sonuçları girin nasıl sonuç olacak.
Mükerrer tarih için countif olayını inceleyin koddaki.
kayityeri bu ne iş yapıyor heralde combobox1 e ne yazılırsa onun satır nosunu buluyor.Noemalde id alt altamı eklenecek yoksa nasıl olacak.
Bence tam izah edin ben ancak yarın akşam bakarım bu durumda belki çözen olur o zamana kadar.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Neyse alttaki gibi deneyin.O sütunda en büyük ne ise bir fazlasını ekler.
Buda olmazsa yapabileceğim bişey kalmıyor abey.
Tahminen sizin dosyadaki kod mantığına göre buda olmayacak ama mantık bu.
Tabii başka yollarda var ama bence en iyisi bu.
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri