• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Selenium ile web sitesinden veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Safih00

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Herkese merhaba;
Ben şöyle bir proje yapmak istiyorum mümkün müdür acaba.

Excelde örnek olarak A sütununda veriler var bu veriler QR Code olacak ve bu verilerin satır sayısı değişebilir, 4 de olabilir 10 da.
internet sitesi vermek yasak mı bilmiyorum eğer yasak değilse tam benim istediğim formata uygun olarak qr indirilebilcek bir site biliyorum.

A sütununda ne kadar veri varsa o siteye girip istediğim şekilde satırları tek tek indirmesini istiyorum mümkün müdür acaba.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsb
    7.4 KB · Gösterim: 9
Çözüm

site bu
Önce sonra chrome 64b için eğer 32b kullanıyorsanız indirin ve kurun. Bilgisayarınızda C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\SeleniumBasic dosyasını bulun ve indirdiğiniz 32 yada 64b chrome driverini bu klasöre kopyalayın. Aşağıda ki kodu bir modüle yapıştırın. VBA penceresinde Tools kısmında referanslar seçeneklerinde Selenium type library seçeneği işaretli olmalı. Eğer her şey düzgün yapılandırılmış ise QrCode larınız PNG olarak İndirilenler(Downloads) klasöründe görebilirsiniz.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

site bu
Önce sonra chrome 64b için eğer 32b kullanıyorsanız indirin ve kurun. Bilgisayarınızda C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\SeleniumBasic dosyasını bulun ve indirdiğiniz 32 yada 64b chrome driverini bu klasöre kopyalayın. Aşağıda ki kodu bir modüle yapıştırın. VBA penceresinde Tools kısmında referanslar seçeneklerinde Selenium type library seçeneği işaretli olmalı. Eğer her şey düzgün yapılandırılmış ise QrCode larınız PNG olarak İndirilenler(Downloads) klasöründe görebilirsiniz.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-QRCODE İNDİR.xlsm
    17.6 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri