• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sekmelerden makro ya da formüller yardımıyla veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

A_day

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Basit bir örneğini eklediğim, müşteri carilerini tuttuğum bir dosyam var. En sağdaki "Ozet" sekmesinde, tüm hücrelerdeki değerler, ilgili sekmelerden, elle referans göstererek oluşturmuş olduğum formüllerle çekiliyor.

Orjinal dosyamda 200 küsür müşteri carisi saklanmakta.

Ozet sayfasında bakiyesi sıfır olan firmaların listelenmesini istemiyorum. Ayrıca her yeni müşteri ekleme işlemi sırasında, yeni sekmelerden "Ozet" sekmesine veri çekmek de oldukça angarya olmakta.

Excelin, formül ya da makro yardımıyla tüm bu işlemleri otomatik olarak yapabileceğini düşündüm.

Yani formül ya da makro şu 2 işi otomatik olarak yapabilir mi?

a) Yeni bir müşteri için cari sekme oluşturduğumda, o müşteriye ait kaydı ve verileri "Ozet" sayfasına otomatik olarak çekebilir mi?
b) "Ozet" sekmesinde, sadece bakiyesi "sıfırdan büyük" olan müşterileri otomatik olarak listeleyebilir mi? (Örnek dosyada 10. satırdaki "E" isimli müşterinin otomatik olarak listelenmemesi gibi)

Ekli dosyalar

• 105_Otomatik_Sekme_Hesaplari.xlsx
    24.1 KB · Gösterim: 3
Her ikinize de sonsuz teşekkürler ediyorum, sağolun...

Geç dönüş için de özür dilerim, bütün gün dışardaydım, ancak bakabildim...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri