• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Seçimin Seçimini Silme

samet.

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba

Konuyu örnek vererek anlatmaya çalışacağım.

Örneğin Shift tuşuna basarak veya farede basılı tutarak A1 hücresinden A15 hücresine kadar seçiyorum. Sonra CTRL tuşuna basılı tutarak A5 hücresini seçimden çıkarmak istediğimde, her tıklamada renk daha koyu oluyor ancak seçimi bırakmıyor.

Yardımcı olabilir misiniz lütfen. İşletim sistemim W10, Professional Plus 2016 sürüm2506 derleme 16.0.18925.20076 32 bit

Ekli dosyalar

• resim_2025-07-04_105453975.png
    resim_2025-07-04_105453975.png
    5.7 KB · Gösterim: 5
Seçimden çıkarmak istediğim tek bir hücre olabilir (örneğin A5).
Seçimden çıkarmak istediğim farklı farklı (bağımsız) hücreler olabilir (örneğin A3, A5, A9, A11).
Seçimden çıkarmak istediğim herhangi bir aralık olabilir (örneğin B2:B4).
Hatta bu üçünün bir kombinasyonu da olabilir (örneğin A3, A5, B2:B4, C1).

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

A1:A15 aralığını seçip (Adres: A1:A15), Ctrl'ye basılı tutarak, bu aralıktaki hücrelerin bazılarına tıklarsanız, tıkladığınız hücreleri tekrar seçmiş (Adres: A1:A15;A10;A2;A4) olursunuz. Yani yapmak istediğinizin tam tersi olur.
1- son tıkladığınız hücre aktif hücre olur
2- bu işlemi yaptıktan sonra artık bu aralığı kopyalayıp, yapıştıramazsınız
Siz liste kutusunun multiselect olayı gibi çalışmasını istiyorsunuz

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhaba
Desteğiniz için teşekkür ederim ancak yapmak istediğim şeyin ekran videosunu attım sanırım bu şekilde daha net oldu. İş yerindeki bilgisayarıma format atılmadan önce bu işlemi yapabiliyordum. Formattan sonra videoda görüldüğü gibi seçtiğim hücreyi ctrl ye basarak seçimden çıkarıp sağ alt köşeden toplamları ve hücre sayısını kontrol edemiyorum.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ben videoyu izledim. Ben tam olarak ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım.

E2'den itibaren sizin yaptığınız gibi seçilmesini isteMEdiğiniz hücre(leri) herhangi bir renkle renklendiriniz. Daha sonra sütunu seçiniz, ilk dolu hücreden son dolu hücreye kadar seçiniz ve SEÇİMİ KALDIR butonuna tıklayınız. SEÇİMİ KALDIR ifadesini istediğiniz bir ifadeyle değiştirebilirsiniz.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT : Bu makro E sütunu ile sınırlı değildir. Herhangi bir sütunda veya birden fazla sütunda, sizin seçtiğiniz herhangi bir hücre aralığında çalışır.

Ekli dosyalar

Geri