• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Seçime Göre Çarpma İşlemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Günaydınlar Üstadlar,

Dosyamın PROFİL sayfası I J K sütunları ürünlerin ambalaj miktarlarını belirtmektedir. G sütunundaki seçeneğe göre toplam metreyi bulmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

B sütunundaki veriyi silince H sütundaki veriyi de silmesi tercihimdir.

Saygılar selamlar.

Çözüm
Hata Mesajı Düzeltildi . G sütunu değiştiğinde sadece ilgili satırı değiştiriyor.
Eğer miktar girilmezse (hata mesajı verdirdim ama) tekrar birim seçilmeli
Elimden gelen bu kadar.
H11 FormülüHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Ayrıcak I1:I6 arasındaki bilgilerindeHTML:
Kod:
şeklinde düzeltilmesi gerekebilir

Konu Sahibi
Teşekkür ederim Sn. azraep hocam,

belirttiğiniz üzere birimleri MT-BOY-PAKET-KASET-AD-TK şeklinde düzelttim.

Bilgilendirmeyi eksik yaptığım için sonuçta yanlış vermekte şöyleki PAKET ve KASET miktarları boy olarak verilmiştir yani boy ile de çarpılması gerekmektedir. Yardımcı olabilir misiniz.

örnek içi CARISMA DAM.KANAT 58/5 ürün metresi 5 x 6,5 x 2 = 65 mt olmasımı gerekli
CARISMA O.K 82/5 üründe 3.744 mt şeklinde mi olmalı

H11 Formülü yenilendiHTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
hocam son yazdığınız formül boy ve paketi doğru hesaplamaktadır ama Kaseti hesaplarken paketi dikkate almaması gerekmektedir.
CARISMA O.K 82/5 3744m olmalıdır.

Konu Sahibi
Sn. azraep hocam,

çözülmüş konuları açmak çok etik olmuyor ama konu belli olduğu için hatayı en aza indirebilmek için eklediğim dosyada F_G sütunlarındaki miktarları H sütununa I J K sütunlarındaki verilere göre ayarlamamız mümkün müdür?

Dosyada ilgili H sütununa olması gereken verileri manuel olarak yazdım bunu formülüze etmemiz gerekiyor. Aynı hücreye / sembolüyle ayırarak yaparsak daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum.

Hesaplama şeklini anlatırsanız formüle etmeye çalışırım
ben birşeyler buldum ama ks yi tutturamıyorum

dener misiniz

Konu Sahibi
Günaydınlar Hocam,

FG sütundaki veriyi 4lü olarak miktarlara çevirebilir misiniz yani metre boy paket kaset şeklinde.
Uzunluk biriminin herhangi biri seçilse bile sonuç kısmında 4 lü olmasını talep ediyorum.
Bir de virgülden sonra en fazla 2 basamak olması tercihimdir.

Konu Sahibi
birimleri değiştirdiğimde basamak çok uzun çıkmaktadır.

1716965347844.png

miktar detayındaki hesapları nasıl yaptığınız söylerseniz formülü ona göre yapalım
benim bulmaya çalışmamla yanlış sonuçlar çıkıyor.

Konu Sahibi
sayfa1 sayfasına işlemlerin nasıl yapıldığını açıkladım hocam.

İşler karıştı biraz. en kısa süre çözmeye çalışacam. formülü oturtamadım bir türlü

Konu Sahibi
hocam kodlar için teşekkür ederim.

bu hatayı verdi dosyayı da ekledim.

Sizden ricam G sütununda seçim yaptığımda makronun otomatik çalışması mümkün müdür?

1717079224739.png

onu denedim ama pek başarılı olamadım. diğer ustalar yardımcı olur umarım. en kötü bir buton ekleyip çalıştırabilirim. Change olayını çözemedim.

Sayın mcekrem

A39 a kadar formül var.
Dolayısıyla Son değişkeni 14. satırı değil 39. satırı görüyor.
Kodlar 15.satıra geldiğinde hiçbir veri olmadığı için Match(Kaçıncı)
fonksiyonu hata veriyor.
Son değişkenini aşağıdaki gibi düzenledim.
a = WorksheetFunction.Max(wsProfil.Columns(1))
Son = a + 10

Sayfanın Worksheet_Change olayına da aşağıdaki kodları ekledim.
If Target.Column = 7 Then
Call Hesaplama
End If

Kolay gelsin.

Tur = WorksheetFunction.Match(wsProfil.Cells(x, 7).Value, wsProfil.Range("I1:I6"), 0)
Bunun üst satırına on error resume next altınada on error goto 0 yazılırsa hata olursa sonuç çıkar.Kodlarda olduğu gibi if tür=0 gibi şart eklesenizde olur eklemenizde.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri