• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Seçilen çalışma kitabında hücrede ara, varsa diğer çalışma kitabına kopyala

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
883
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Ana Excel çalışma kitabında buton ile dosyadan veri alınacak çalışma kitabını seçip;

Seçtiğim çalışma kitabının son sayfasında bulunan veride H sütununda yazan kelimede "deneme" geçiyorsa,

1648234612290.png

Deneme yazısı geçen satırı Ana Excel sayfasında seçim yapılan sayfanın 4. satırından itibaren alt alta listelemesini istiyorum. Sayfa yapıları aynıdır.

1648234488135.png

Önemli olan seçtiğim kitabın en sondaki çalışma sayfasından veriyi almasıdır. Desteğinizi rica ederim.

Merhaba.
Dosyaları incelemedim ama alttaki gibi en sondaki sayfa adı alınmalı gerek diğerleri klasik soru galiba.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sayın himmgarip buyurun:
Birden fazla dosya desteği eklendi.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sayın himmgarip buyurun:
Birden fazla dosya desteği eklendi.

ubak hocam,

autofilter ile değilde, find ile yapsak daha sağlıklı olacak. H4:H son dolu değer aralığında arama yaparak aktarabilirmiyiz? Birleştirilmiş hücreler problem yaratıyor.

Filtre her zaman çok hızlı sonuç verir. find ise çok yavaş çalışacaktır. Bu yüzden filtre kullanmaktan yanayım.
Düşüncem şu, eğer hücreleri çözmek sorun olmayacaksa seçilecek dosyada son sayfada bütün hücreleri çözeriz. Bu şekilde filtrede problem olmaz.
Ayrıca diyelim ki h6:h20 arası birleştirilmiş ve bu birleşik hücrede deneme kelimesi geçiyor. Bu durumda o aralıktaki hangi satırı almamız gerekli?
Bu yüzden elinizdeki birleşik hücrelerin olduğu dosyayı görmemiz gerekli.

Konu Sahibi
Çalışma sayfasının sadece en üst 3 satırı ve verinin bitiminde ki 5 satır birleştirilmiş hücreler içeriyor. Bu birleştirilmiş hucrelerin aralığındaki hücrelerde bulunan veri satırlarında birleştirilmiş hücre yok. Filtreleme konusunda hemfikirim.

Problem şu ki kullanılan çalışma sayfası ortak bir sayfa. Bu yüzden yapı bozulmamalı. Ek olarak her sayfada en fazla 60 satır veri oluyor. Find ile pek sıkıntı olmaz diye düşündüm.

Sayın himmgarip ; seçilecek dosyadan veri alırken başlıkları da alıyormuşum onu düzelttim. Gerisini üstteki soruya vereceğiniz cevaba göre şekillendiririz. Bir de H4:H son dolu konusunda; eğer alacağımız veride arada boş satırlar yoksa yazdığım kod
(Set alan1 = s2.Range("A3").CurrentRegion.Offset(1).Resize(alan1.Rows.Count - 1)
sona kadar alır zaten. Buyurun:

Üstat dosyayı açıp işlem yapıp kapatıyoruz. Kapatırken kaydetmeden kapatıyorum. d2 seçilen dosya.
d2.Close False

Konu Sahibi
Üstat dosyayı açıp işlem yapıp kapatıyoruz. Kapatırken kaydetmeden kapatıyorum. d2 seçilen dosya.
d2.Close False

ubak hocam öyle yoğun bir gün oldu ki sabah 8 den beri bilgisayar başındayım. Ve artık beynim vücuduma komut vermiyor 😀. Bildiğim şeyleri unuttum. Siz yazdıkça kafamda netleşiyor. Hatamız olduysa affola. Eve geçiyorum geçince bakacağım biraz daha sağlam kafayla. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Son hali ektedir. Son satır tespiti isteğinize göre düzenlendi.
Bütün hücreleri çözdürüyoruz. Eğer bundan kaynaklı problem olursa o zaman başka çözüm düşünürüz. Buyurun:

Konu Sahibi
Son hali ektedir. Son satır tespiti isteğinize göre düzenlendi.
Bütün hücreleri çözdürüyoruz. Eğer bundan kaynaklı problem olursa o zaman başka çözüm düşünürüz. Buyurun:
ubak hocam unuttuğum bir durum var. Arada gizlenmiş sütunlar var onları açtıracağız. Ek olarak Ana excel sayfasına çekilen her yeni kayıt için yeni sayfa açtırıp sayfa adını dünün tarihi olarak vereceğiz. Bunu da halledersek tamamdır.

Üstat, seçilecek dosyanın aslını paylaşır mısınız?

Konu Sahibi
Biz A:H arasını alıyoruz. Gizli sütunlar H sütunundan sonra. Bizim alacağımız veriye engel değil.
Gizli sütunlar bizim veri alacağımız alanın içinde de kalsa olsa problem olmaz.
1- Gene de sütunları açalım mı?
2- Sütunları açtıktan sonra seçilecek dosyayı kaydedelim mi? (Kaydetmeyeceksek zaten açmamızın anlamı kalmaz.)

Konu Sahibi
Biz A:H arasını alıyoruz. Gizli sütunlar H sütunundan sonra. Bizim alacağımız veriye engel değil.
Gizli sütunlar bizim veri alacağımız alanın içinde de kalsa olsa problem olmaz.
1- Gene de sütunları açalım mı?
2- Sütunları açtıktan sonra seçilecek dosyayı kaydedelim mi? (Kaydetmeyeceksek zaten açmamızın anlamı kalmaz.)

ubak hocam ben kısa ve kafa karıştırmasın diye H ye kadar aldım örnek dosyada. Değer bulunan satırı komple kopyalayacağımız için diğer sütunlara gerek duymadım. Seçilecek sayfasında satırda ne veri varsa ana Excel sayfasına aynı veri alınsın istiyorum.

Aralığı A4:AF olarak düşünelim lütfen.

Gizli sütunlar açılmadığında oradaki veriyi almıyor. Sütunları açalım veriyi alalım yeterli. Sayfa kaydedilmesin.

Üstat buyurun:

Tekrar buyurunuz: :) :)

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri