• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayının üzerine eklenerek ilerlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Master

Yeni Üye
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Merhaba değerli hocalarım

Şöyle bir sorum olacak sizlere örnek belge ektedir. Yapmak istediğim ise üzerine ek olarak sayı katarak toplama

Şöyle bir tablomuz var A2 'de 145 C2'de 145 yazıyor. Örnek veriyorum ertesi gün A2 de rakam 75 olduğu zaman C2'de rakam 220 olması lazım yani A'dakiler değişkenlik göstererek C'dekilerin üzerine yazılacak.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

AdetlerEklenenlerEk olarak Eklenen Adetler
145​
0​
145​
257​
0​
257​
6​
0​
6​
21​
0​
21​
0​
0​
0​
0​
0​

Çözüm
Selamlar hocalarım

Kusura bakmayın sizlere de zahmet veriyorum hakkınızı helal edin tekrardan izah edeyim açıklamalı bir şekilde.

Excelimizi yeni açtım varsayıyorum

A2 sütununa 50 yazdım C2 sütunuda 50 olacak bundan yana bir sıkıntı yok.

Gelecek hafta aynı dosyayı tekrar açtım ve A2 sütunu 50 olan rakamı siliyorum yerine misal 25 yazıyorum C2 ise toplamında 75 olacak
Lakin diyelim ki A2 deki rakamı yanlış yazdım sildiğimde ise 50 kalacak şekilde olması gerekiyor. Yapılabilir mi bilmiyorum ama yine de desteğini esirgemeyen hocalarımıza sonsuz şükranlarımı il

yani c2 sabitt olacak A2 eklenirse artacak silinirse yine ilk değer olacak
örneği inceledinizmi
örnekte c2 boşsa A2 yazılan değeri ilkdeğer olarak sabitliyor (C2 den...
Soruyu biraz daha açmanız lazım şöyle 257-145=112 fark oluyor 75 olursa diyorsunuz bu seferde 220-75=155 oluyor ya ben mi anlamadım acaba

Konu Sahibi
Cevabınız için teşekkür ederim hocam.
Şöyle anlatayım.
A sütundaki rakamlar her hafta değişecek ama C sütunundaki rakamın üzerine eklenmesi gerekiyor.

Yine örnek vereyim bu şekilde.

1. Hafta A2 sütunu 145 C sütunu 145

2. Hafta A2 sütunu 75 yazıldı C sütunu ise 145'in üzerine yazılacağı için 220 olması gerekiyor.

Umarım anlatabilmişimdir.

C2 hücresinde toplanacak sayı olamadığından A1 ve C1 manuel olarak 145 yazın, C3 hücresine =A3+C2 formülünü yazın aşağı doğru kopyalayın. A3 hücresine 75 yazınca C3 hücresi 220 olacaktır.

formülle döngüsel başvuru olur hesaplar doğru sonuç elde edilmez
anladığım kadarıyla c sütunundaki hücrelerde değişiklik olmadığı sürece A sütun hücrlerinde girilen sayı eklenecek
aşağıdaki örneği inceleyin

Makro 'da olunca A2 sütununa farklı bir rakam yazdığımızda geri sildiğimizde silinmiyor çünkü.

Sn şahin1

Master arkadaş, bu geri silme işlemden, dosyayı açıp, A sütununa yeni rakam yazıp, dosya hala açık iken bu rakamın değiştirilmesini kast ediyorsa, dosya kapanırken XFD sütunundaki verilerin silinmesi gerekir diye düşünüyorum. Yani C sütunundaki veriler ilk yazıldığı şekilde sabit kalıyor.​

Konu Sahibi
Selamlar hocalarım

Kusura bakmayın sizlere de zahmet veriyorum hakkınızı helal edin tekrardan izah edeyim açıklamalı bir şekilde.

Gelecek hafta aynı dosyayı tekrar açtım ve A2 sütunu 50 olan rakamı siliyorum yerine misal 25 yazıyorum C2 ise toplamında 75 olacak
Lakin diyelim ki A2 deki rakamı yanlış yazdım sildiğimde ise 50 kalacak şekilde olması gerekiyor. Yapılabilir mi bilmiyorum ama yine de desteğini esirgemeyen hocalarımıza sonsuz şükranlarımı iletiyorum.

Lakin diyelim ki A2 deki rakamı yanlış yazdım sildiğimde ise 50 kalacak şekilde olması gerekiyor.
Merhaba bence bu iş kod ile yapılabilinir örneğin A2 de işlem yapıldıkça başka bir sayfada log tutulur ona göre işlem yaptırılabilinir.
Dosyayı incelemedim ama bu yazıdan böyle anşadım belki formül ilede olabilir formülcü uzmanlar belki çözerler.

Örnek dosyada A sütununda yanlış rakam girilmiş hücrenin İçeriği Temizle ile silin sonra yeni değer girin.
Dikkat: yanlış rakam girilmiş hücreyi direk seçip değiştirmeyin.

Son düzenleme:
Formül döngüsel başvuruya neden olur.
Makrolu çözüm.
Not: A sütununda silme yaparsa son işlemi geri alır.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim hocalarım, deneyip mutlaka geri dönüş yapacağım.
Elinize emeğinize sağlık

Sn şahin1

Master arkadaş, bu geri silme işlemden, dosyayı açıp, A sütununa yeni rakam yazıp, dosya hala açık iken bu rakamın değiştirilmesini kast ediyorsa, dosya kapanırken XFD sütunundaki verilerin silinmesi gerekir diye düşünüyorum. Yani C sütunundaki veriler ilk yazıldığı şekilde sabit kalıyor.​

Ali bey anladığım C sütunundaki değerler aynı kalacak A2 ye yazılan değer kadar arıtış olacak yada sildiğinde ilk değer olacak taki Csütuna başka bir rakam girerse bu sefer yeni değer sabit olacak yani C de değişiklik yapılmadığı sürece XFD ilk değere olarak kalması gerekiyor , benim örnekte bu şekilde

Selamlar hocalarım

Lakin diyelim ki A2 deki rakamı yanlış yazdım sildiğimde ise 50 kalacak şekilde olması gerekiyor. Yapılabilir mi bilmiyorum ama yine de desteğini esirgemeyen hocalarımıza sonsuz şükranlarımı il

yani c2 sabitt olacak A2 eklenirse artacak silinirse yine ilk değer olacak
örneği inceledinizmi
örnekte c2 boşsa A2 yazılan değeri ilkdeğer olarak sabitliyor (C2 den değişiklik yapılmadığı sürece veya c2 silimediği sürece)
A2 ye yazılan ekliyor silinirse yine illk değer kalıyor ör: C2 boşken A2 50 yazıldı C2 50 ; sonra A2 ye 25 yazıldı C2 >75 olur; daha sonra A2 100 yazılırsa C2 150 ; A2 0 yada silinrse C2 yine 50 oluyor

Son düzenleme:
Çözüm

Sn şahin1

Girilen doğru ise A ve C yi toplayıp, C ye yazılması, XFD deki değerin A daki değer ile değişmesi gerek.
Girilen değer yanlış ise C deki değerden XFD değerini çıkarıp C nin eski haline getirilmesi ve yukarı satırdaki işlemin tekrarlanması gerek.
Bir hafta sonra aynı işlemlerin yapılması gerekiyor.
Yani C deki değerin üzerine yeni yazılacak A daki değerin her hafta toplanması gerekiyor

Konu Sahibi
Tüm hocalarıma sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Makrolu çözümler sorunsuz çalışmaktadır. Bunu formül ile yapmanın bir yolu var mıdır.

Teşekkürler.

Yok, bir hücreye formül yazarsan, o hücrede daha önce yazılı değeri unutur.
Ayrıca formüllerde bu formülün bulunduğu hücreye referans veremezsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri