• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfaya gelen verileri otomatik alfabetik sıralama yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
89
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba dosyam üzerinde userform2 üzerindeki listeleme tuşları ile öğrenci verilerini listeliyorum. Yazıcı ikonu ile Liste sayfasındaki telefon numaralını alfabetik alabilirmiyiz.. Araştırmalarımda Şu kod ile
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [A:j]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("A2:j" & [A65536].End(3).Row).Sort Key1:=Cells(1, Target.Column)
End Sub
hangi sütuna göre alfabetik sıralama yapacaksak çift tıklamak yeterli oluyor. Ama bu sefer sayfaya geçince userform2 deki yazı simgesinden çıkmış oluyor.
Bu nedenle Liste sayfası veriler değişse de Adı Soyadına Göre ( B sütunu ) alfabetik sıralama yapabilme imkanı varsa yardımınızı rica ediyorum

On Error Resume Next
Range("A2:J65500").Sort Key1:=Range("H2"), order1:=xlAscending

Bu kodu kullanabilirsin.

Konu Sahibi
Sayın Yusuf43 yardımınız için teşekkür ederim. Userform2 deki rapor al düğmesindeki kodlara ekledim ama alfabetik sıralama yapmıyor
Private Sub CommandButton14_Click()
On Error Resume Next
Range("A2:J65500").Sort Key1:=Range("h2"), order1:=xlAscending

Set d = ThisWorkbook.Sheets("DATA"): Set l = ThisWorkbook.Sheets("LİSTE")
Me.ListBox2.RowSource = "": l.Cells.Clear
If d.AutoFilterMode Then d.AutoFilterMode = False
'If TextBox1 <> "" Then Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="" & TextBox1 & ""
If ComboBox6 <> "" Then Sheets("DATA").Range("A1").AutoFilter Field:=14, Criteria1:=ComboBox6
d.Range("A1:E" & d.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row).Copy l.[a1]
d.Range("H1:L" & d.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row).Copy l.[F1]
If l.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row = 1 Then l.[B2] = "KAYIT YOK"
Me.ListBox2.RowSource = "LİSTE!A2:J" & l.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row
l.Columns("A:J").AutoFit
If d.AutoFilterMode Then d.AutoFilterMode = False

Call KIZ_ERKEK_SAY
kiz = 0: erkek = 0: Me.Label24 = "KIZ YOK..": Me.Label25 = "ERKEK YOK.."
With Me.ListBox2
If .ListCount > 0 Then
For XD = 0 To .ListCount - 1
If .List(XD, 4) = "KIZ" Then kiz = kiz + 1
If .List(XD, 4) = "ERKEK" Then erkek = erkek + 1
Next
End If
End With
If kiz > 0 Then Me.Label24 = kiz & " Adet KIZ Var.."
If erkek > 0 Then Me.Label25 = erkek & " Adet ERKEK Var.."
End Sub

Range("h2"), burdaki c2 olarak da denedim . Çünkü adı soyadı bölümü C2 de ama olmadı. Sizin önerinizi hangi bölüme uygulamam gerektiğini yapamadım .

Siz hangi başlığı alfabetik yamak istiyorsunuz. Telefon demişsiniz önceki mesajda ancak telefon yok o sayfada. Ben rapor al butonuna ekledim isme göre aşağıdada H sütununa göre buton koydum inceleyiniz.

yazıcı kodunu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Siz hangi başlığı alfabetik yamak istiyorsunuz. Telefon demişsiniz önceki mesajda ancak telefon yok o sayfada. Ben rapor al butonuna ekledim isme göre aşağıdada H sütununa göre buton koydum inceleyiniz.
Sayın Yusuf43 yardımınız için teşekkür ederim. Ben sistemin nasıl çalıştığını bildiğim için alfabetik sıralama denince isim olarak anlaşılır diye düşündüm. ve dolayısıyla isimler alfabetik olunca telefon numaraları da sıralanmış olacaktı. Aceleyle eksik yanlış yönlendirme yapmışım kusura bakmayın. Çok çok teşekkürler

rica ederim
iyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri