• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Sayfalar Arası Veri Aktarımı

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
137
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Üstadlar,

Sn. userx ve alpi hocalarımın yazmış olduğu kodlar ile sayfalar arası veri aktarımı yapıyorum.
Dosyama eklediğim Envanter sayfası D sütunundaki verileri A sütununda bulunan ürün kodu ve renk koduna göre KÖM_Sayım sayfasına renklerine göre Stok Boy/Ad hücrelerine Envanter sayfası C sütunundaki birime göre mtül olanları 6,5 a bölüp aşağı yuvarlayarak, adet olanları olduğu gibi aktarmasını rica edeceğim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
hocam güncel dosyama yeni kodu ekledim çalıştı ama öğleden sonra detaylı kontrol edeceğim.

Verilerinizin gelmeme sebebi envanter sayfasındaki filtre.
Filtreyi kapatıp tekrar deneyin.
Dosya boyutu ise dosyaya eklediğiniz çıta sayfasından kaynaklanıyor.

Konu Sahibi
Teşekkür Ederim sayın hocam. Dosya paylaşıma açık olduğu için kodu çalıştırdığımda envanter sayfasındaki filtreyi kapatacak şekilde makroyu tevize edebilir misiniz.
Çıta sayfası bilgilendirmeniz için de ayrıca Teşekkür Ederim. verileri kopyalayıp yeni sayfaya değer olarak yapıştırdım boyut düzeldi.

Konu Sahibi
A serisinin değerlerinde de sorun var gibi ama yarın inceleyip bildireceğim hocam

Konu Sahibi
ENVANTER:
1749718862849.png

BEKLEYEN
1749718936527.png

Merhabalar hocam,

ekte bekleyen ve envanter sayfalarındaki A serilerini ekledim.
A serisinde şöyle sıkıntılar var;

• A serisi bekleyen sayfası F sütunundaki verileri 6'ya bölmeden aktarıyor.
  • A852 envanter 11 boy olarak aktarması gerekirken 16 boy olarak aktarıyor.
  • A853 envanter 13 boy olarak aktarması gerekirken 10 boy olarak aktarıyor.
  • A855 envanterde olmadığı halde 12 boy olarak aktarıyor.
  • A856 da sorun yok.

- G serisine bölme işlemi uygulanmayacaktır.

Teşekkür ederim.

a serisi envanter sayfasından 6 ya bölünerek,
G-J-M seileri bekleyen sayfasından direk alınıyor.
A serisini ENVANTER sayfasından 6'ya bölerek aldığını belirtmiştim.

Konu Sahibi
envanter sayfasındaki veriyi KÖM_Sayım D sütununa,
bekleyen sayfası F sütunundaki veriyi de E sütununa bölerek aktarmıyor hocam.

Hiç öyle bir talebiniz yoktu.
......Envanter sayfası D sütunundaki verileri A sütununda bulunan ürün kodu ve renk koduna göre KÖM_Sayım sayfasına renklerine göre Stok Boy/Ad hücrelerine Envanter sayfası C sütunundaki birime göre mtül olanları 6,5 a bölüp aşağı yuvarlayarak, adet olanları olduğu gibi aktarmasını rica edeceğim.

Konu Sahibi
Diğer konu ile karıştırmış olabilirim hocam ama bu şekilde revize edebilir miyiz?

Geri