• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfalar Arası Veri Aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
103
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar üstadlar,

Öncelikle siteyi yeni gördüm. Hayırlı uğurlu olur inşallah.

Dosyamın çalışma sisteminden bahsetmek istiyorum.

Farklı bir dosyadan kopyalanan verileri BORDRO sayfasına yapıştırıyorum. Daha sonra BORDRO_ISLEMLERI makrosuyla sayfanın düzenini yapıyorum. (Boş satırları silme gibi vs. tabi bir de kod OZLUK DOSYASI’nda bu personellerin bilgilerini bulamadığı için hata vermektedir ama bilgileri doldurduktan sonra düzelmektedir.)

Sonraki aşamada OZLUK_DOSYASI_Yeni_Personel_Ekleme makrosuyla OZLUK_DOSYASI sayfasına listede olmayan personelleri BORDRO sayfasından ekleyerek ÖZLÜK DOSYASI E sütunundaki ilgili satıra “Yeni” yazmaktadır. Yeni eklenen personellerin tüm bilgilerini doldurduktan sonra BORDRO ISLEMLERI kodunu tekrar çalıştırarak HALKBANK ve BES TAHSILAT sayfalarına veri aktarmaktayım.
Sizlerden ricam BES GİRİŞ sayfasında bulunan LİSTELE butonu vasıtasıyla Yeni eklenen personelleri bilgileriyle sayfaya aktaran BORDRO İŞLEMLERİ makrosunu düzeltmenizdir. Biliyorum kodu düzeltmek kodu yazmaktan daha meşakkatli bir iş ama gerekirse kodları yenilemeniz rica olunur.

Özetle talebim; Özlük Dosyasına "OZLUK_DOSYASI_Yeni_Personel_Ekleme" makrosuyla eklediğim aynı personelleri BES GİRİŞ sayfasına bilgileriyle aktarmak istiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür eder hayırlı Ramazanlar dilerim.

Aktarılamayan BES GİRİŞ sayfası sütunları: A-D-E-F-N-P-V. Sayfadaki diğer sütunlardaki veriler sabit verilerdir. Hiçbir işlem uygulanmayacaktır.

Yazılan kişisel veriler rasgele rakamlar olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Ekli dosyalar

• TEST_Oyak Dragos Maaş.xlsm
    330.4 KB · Gösterim: 21
İlk yazdığım aktarma sorunu sorunsuz çalışıyor ama resimdeki hatayı düzeltebilir misiniz hocam.

Sayfa düzenleme süresi 3 ü 15-20dk olarak güncelleyebilirse yönetim daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

330.5 KB · Gösterim: 2
ubak hocam yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılar

Aktarmada A2 den başlama ayarını önceki mesajda halletmiştim zaten.
Resimdeki hata giderildi.
Kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

326.8 KB · Gösterim: 15
Çözüm
Aktarmada A2 den başlama ayarını önceki mesajda halletmiştim zaten.
Resimdeki hata giderildi.
Kontrol eder misiniz?
hocam çok teşekkür ederim rabbim size sağlık, afiyet ve hidayet versin.

Çok olmazsam bir eksiklikliği de giderebilir miyiz<?
ÖZLÜK DOSYASI sayfasına kod ile yazdırılan Yeni ifadesi, sayfaları aktarmak için Bordro İşlemleri makrosunu tekrar çalıştırdığımda da siliniyor. Bu işlemi sadece ÖZLÜK DOSYASI sayfasındaki Yeni Personel Silme butonu ve BES GİRİŞ sayfasındaki temizle butonlarının yapması mümkün müdür?

Köye yolcuyum. Bir hafta yokum. Maalesef dönüşte. Hayırlı bayramlarınız olsun...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri