• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sayfadaki farklı sütundan veri kontrolü ve uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

WGenzo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar aşağıdaki tabloyu makro olarak yapabilir miyiz. İstediğim şu sayfa1 kitap adı -yayın evi-yılı sütunlarına girdiğim veriyi sayfa3'te renklendirdiğim sütunlarla karşılaştıracak varsa bana bir uyarı verecek (hücrelerin renklendirilmesi vs ) yapabilmemiz mümkün mü bir buton ataması yapılırsa daha iyi sayfa2 ve sayfa3 sürekli güncelleniyor. kopyala yapıştır yapılarak

Konu Sahibi

C sütununda Sayfa2'den veri çekmeye yarayan aşağıdaki formül silinmiş tekrar yazdım kaydettim kaydederken uyum uyarısı verdi ve yeniden açtığımda formül yoktu, koğuşu kısmında koğuşun B-15 gibi alacak şekilde nasıl düzeltebiliriz . yeniden makro mu yazmak lazım. Yardımcı olursanız sevinirim. benim ihtiyacım olan

1 koğuş bilgisi gelmesi

2 yasaklı yayında mevcutsa uyarı yapması.

Sayfa2 günlük ve Sayfa3 aylık güncelleniyor

HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

koğuş düşeyara ile gelir de
bu hücreyi kırmızı yapmayı koşullu biçimlendirmeden denedim. formül ile biçimlendirme şeklinde
özdeşi denedim, kaçıncıyı denedim olmadı neden acaba ? Bilen biri var mı
sayfa3 de B sütununda aranan kitap varsa Sayfa1 de renklendirilecek hücre.

Konu Sahibi

muygun

öncelikle yardımcı olan arkadaşıma teşekkür ederim.
koğuşu kısmındaki formül siliniyor. yazdım kaydet yaptığımda uyumluluk uyarısı veriyor açtığımda formül silinmiş oluyor
renklenecek hücre yasaklı yayın yazan G sütunu çalışma sayfasında makro koğuş kısmı şuan ondan gelmiyor herhalde yoksa onun çalışan formülü vardı yukardaki, illa makro lazım değil bana yeter ki eşleşmede istediğim şekilde uyarsın. yayının adı > yayın evi > yılı yazdığımda eşleşme varsa renklerek uyarmasınız istemiştim kafamda ama ifade edemedim . koğuş verisini örneğin A 15 olarak gelecek formül bunu sağlıyordu düzenleme yapan olursa buna dikkat ederse sevinirim. yapabilen olursa iyi olur makro yada formül hiç fark etmez

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri