• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa başı ve sayfa sonu yapacak makro

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
147
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Excel sayfalarında imleç nerede kayıt ettiysen orada açıyor sonraki açılışta.
Bu konuda sizden 2 makro talebim olacak
1-Kapatırken veya kayıt edersen imleç nerede olursa olsun çalışma kitabı açılırken veya belgeyi kayıt ettiğimde Aday ve Hakim sayfasını sayfa başı yapacak makro
2-Kapatırken veya kayıt edersen imleç nerede olursa olsun çalışma kitabı açılırken veya belgeyi kayıt ettiğimde imleci Genel ve personel sayfasında en son dolu satırda yapacak makro
İmlecin bulunduğu satırın üstünde veya altında 10-15 satır bırakarak imlecin olduğu yeri ortalarsa daha iyi olacak Genel ve personel sayfasındaki mevcut durum gibi
Her 2 makroyu da tüm çalışma kitabına değil de sadece istediğim sayfalara uygulamak istiyorum.
Genellikle Excel dosyalarımda kayıt edildiğinde sayfa koruması yapan makro kullanıyorum ve bazı makrolarda çakışma yapıyor.
Sayfa koruması zorlayacak ama çakışma yapması ihtimaline karşı sayfa koruma makrosunu da ekledim.
Sayfa koruma şifresi 7895123
Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür ederim.

Merhaba.
Bu işlem için sayfa korumasını kaldırmaya gerek yok, korumalı kalabilir.
BuÇalışmaKitabı kod sayfasındaki kodları aşağıdaki ile değiştirin.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Merhaba sayın Alpi sayfa koruma kodunun üst tarafı ile sizin kodun üst tarafı aynı olduğu için konu açılırken de bahsettiğim ekteki hatayı veriyor maalesef

Konu Sahibi
Kusura bakmayın sayın Alpi o kısmı atlamışım.
Makroları uyguladım bu haliyle tamam. Sayfa koruması da yapıyor.

Özür dileyerek bilgileri formüllerle aldığımı yazmayı unutmuşum sayın Alpi.
Mevcut haliyle Genel ve personel sayfasında en son dolu satıra getiriyor ancak formülle aldıklarımda en son formülün olduğu yeri getiriyor. Size zahmet formülün değilde en son dolu satırın olduğu yere getirmesini sağlayabilir misiniz?
Birde en son dolu satırı değil de üstünde 10-15 tane dolu satır bırakabilir mi?

Aşağıdaki kodları deneyin.
10 satır aşağıda bırakan satır SonSatir = IIf(SonSatir - 10 < 3, 3, SonSatir - 10) bu satırdaki 10 rakamlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Değiştirirseniz iki tane 10 var ikisini de değiştirmeniz gerekir.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Elinize sağlık sayın Alpi kodlar tamam
Bazı çalışma kitaplarında ayrı ayrı kullanacağımı için kodu en baş satır ile en son satır olarak ayrı ayrı yapmak istedim ama beceremedim. Aday ve hâkim olan yerleri sildiğimde o sayfaları da alttan 10 satır bırakarak düzenleme yaptı.
İlk yazdığınız kodu ayırmayı başarmıştım ama bunu yapamadım maalesef.
Size zahmet yine sayfa isimleri de olacak şekilde kodu satır başı yapacaklar ile satır sonu yapacaklar olarak 2 ye ayırır mısınız?

Konu Sahibi
Sayın Alpi çok özür dileyerek ben bu kodu da çözemedim maalesef
Eksik anlattım sanırım
1-Aday ve hâkim sayfalarını sayfa başı yapacak ayrı bir kod
2-Genel ve personel sayfalarını sayfa sonu yapacak ayrı kod
İki ayrı kod olacak yani

Zaten iki ayrı kod yazdım. Dosya kaydedildiğinde ikisi de otomatik çalışacak şekilde yazdım.

Siz tamamen ayrı olsun isterseniz, aşağıdaki kodu deneyin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba sayın Alpi kusura bakmayın yoğunluktan ancak dönebildim.
Sadece sayfa başını kullanmak istersem nereyi kullanacağım.
Sadece sayfa sonunu kullanmak istersem nereyi kullanacağım.
Sub SatirBasiYap() tan itibaren bölerek denedim ama çalıştıramadım maalesef
Nerede hata yapıyorum acaba?
Size zahmet makroyu ekli dosyalara sadece sayfa başı ve sayfa sonu olacak şekilde ekleyebilir misiniz?

Dosyaya kodları uyguladım.
Değişiklik yapabileceğiniz yerlere not ekledim.

Çözüm
Konu Sahibi
İlginiz, alakanız ve sabrınız için teşekkür ederim sayın Alpi. Yordum sizi hakkınızı helal edin. Kolay gelsin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri