• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa adı oluştur masa üstüne kaydet...

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Aşağıdaki kodu sayfadan buldum (kodu Feyzullah hocam yazmıştır). Dosya ismi oluşturup masa üstüne kaydedebiliyorum, fakat sadece değerler geliyor. Dosyada renklendirme varsa olmadı bir türlü koşullu alanın verse renklendirme değerleri ile gelsin istiyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Şunu dener misiniz. Çalışma kitabınız Masaüstünde olsun.

Konu Sahibi
askan hocam, klasörde bulunan bir dosya içerisine bu kodu eklesek dosyaları masa üstüne aktarılmasının sağlanması mümkün mü?

HTML:
Kod:
Bu şekilde deneyin

Konu Sahibi
böyle oldu hocam teşekkür ederim. son sorum mevcutta a sütununda isimlerden ayırıyor, mesela d sütunundan bölmek istediğimde nasıl yol izleyeceğimi, kodda hangi kısmın değişeceğini tarifleme şansınız var mı

HTML:
Kod:
bu kodu
HTML:
Kod:
yaparsanız D sütunundaki isimleri almış olursunuz. Ancak mevcut verilerinizle hata alırsınız aynı isim olduğundan ötürü

Konu Sahibi
hocam, tekrarlayan isimler var listede çok fazla oluyor. aynı isimse tek dosya olarak kayıt yapması sağlanabilir mi ? uğraştırdığım için kusura bakmayın

yani:
HTML:
Kod:
Bu iki veriyide alacak tarkan adına mı dosya ismi oluşturulacak ?

Konu Sahibi
Hocam veri çok fazla olabiliyor. Mesela Tarkan bir günde 30 kez işlem yapmış olabiliyor aynen dosya masa üstünde Tarkan adı ile olmalı

HTML:
Kod:
Deneyiniz !

Çözüm
Konu Sahibi
askan hocam kod çalıştı. bir sorun var ama kod sürekli devre dışı kalıyor nedense, makroları aktif etmeme rağmen dosya aktarınca tekrar oluyor. geliştiriciden tekrar reset ve çalıştır yapınca çalışıyor. örnek dosya ekliyorum.

diğer sorum ise değişiklik yapmak istediğimde yAd = Range("D2:D" & son).Value bu kısmı değiştireceğiz doğru mudur.

Kodu bir command butona atayıp deneyin. Ben de o sorun oluşmadı.
2. sorunuzu tam anlamadım. Yani talepe göre işlem yapacaksanız D yerine A sütunu alacaksınız ama yukardada değişiklik yapmanız lazım

Konu Sahibi
oldu hocam, tek sorun kaldı mesela 3 dosya kayıt yaptı ise 2 dosya kayıt edilmiştir diye uyarı veriyor. düzeltile biliyorsa çok vakit alacaksa çokta önemli değil. çok sağolun ellerinize sağlık çok teşekkür ederim

HTML:
Kod:
bu şekilde düzeldin satırı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri