• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satış Hedef Tablosunda Şartlı Durum Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

irem

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Merhaba arkadaşlar, Herkese keyifli forumlar dilerim.
Excel'de kendimi geliştirmek için bir satış takip tablosu hazırlıyorum. Ancak formül kısmında takıldım ve yardımınıza ihtiyacım var.
Ekte paylaştığım dosyada personellerin ocak ayı hedefleri ve gerçekleşen satış rakamları yer alıyor. Benim yapmak istediğim şey şu:
  • Eğer personelin "Ocak Gerçekleşen" rakamı, "Ocak Hedefi" rakamına eşit veya daha büyükse, E sütunundaki (Durum) ilgili hücreye otomatik olarak "Hedef Başarılı" yazsın.
  • Eğer gerçekleşen rakam hedefin altında kaldıysa, hücrede "Hedef Başarısız" yazsın.
Bu işlemi hangi formül ile yapabilirim? Yeni başlayan biri olduğum için formülün mantığını da kısaca açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Örnek dosyamı ekte paylaşıyorum. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler!

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam, çok teşekkür ederim!
Gönderdiğiniz dosyayı indirdim, tam istediğim gibi çalışıyor. Sayenizde Excel'deki en temel ve önemli mantıklardan biri olan EĞER fonksiyonunun mantığını da formül çubuğunu inceleyerek çözmüş oldum.
Gerçekleşen veri, hedeften büyük veya eşitse şartı başarıyla yerine geliyor, formül otomatik olarak "Hedef Başarılı" sonucunu üretiyor. Benim gibi yeni başlayan biri için harika bir pratik oldu.
Emeğinize sağlık 🙏

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri