• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satır ve sütun silme kodları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli hocalarımız merhaba, selamlar.

Birbirinden farklı 4 adet makroya ihtiyacım vardır. İkisi bildiğimiz tüm satırı silme kodları, diğer ikisi de bildiğimiz tüm sütunu silme kodları. Bu kodları, ya düğmelere atayacağım, ya da başka kodların içine ekleyeceğim.

Birinci kod bildiğimiz sütun silme kodu. A sütunu hariç, diğer sütunların sadece başlıklarında (B1, C1, D1, ..... Z1, gibi) bir hücre seçilmiş ise; düğmeye basıldığında o sütunu tamamen silecek. A sütununda ve diğer sütunların diğer hücrelerinde ise bu kod tamamen etkisiz olacak. (Nothing Then Exit Sub). Sadece başlıklarda geçerli olacak.

...

İkinci kod yine sütun silme kodu: A sütunu hariç, diğer sütun veya sütunların, sadece başlıklarında (B1, C1, D1, ..... Z1, gibi) bu hücrelerde veri yok ise, yani bu başlık hücreleri boş ise; düğmeye basıldığında o sütunu ya da sütunları tamamen silecek. A sütununda ve diğer sütunların diğer hücrelerinde bu kod tamamen etkisiz olacak. (Nothing Then Exit Sub)

...

Üçüncü kod bildiğimiz satır silme kodu. Sadece A sütununda (A1 hücresi hariç) geçerli olacak. A1 hücresi hariç A sütunun diğer hücrelerinde, bir hücre seçilmiş ise, düğmeye basıldığında o satırı komple silecek. A1 hücresinde bu kod etkisiz olacak. Çünkü birinci satır başlık satırı. Bu kod diğer sütunlarda da tamamen etkisiz olacak.

...

Dördüncü kod yine satır silme kodu. Sadece A sütununda, A1 hücresi hariç, diğer hücrelerde, boş hücre veya hücreler var ise, düğmeye basıldğında o satır veya satırları tamamen silecek. A1 hücresinde bu kod etkisiz olacak. Bu kod diğer sütunlarda da tamamen etkisiz olacak

Teşekkürler.

Konu Sahibi
Hocam emeğinize sağlık teşekkür ederim. Bilgisayar başına geçince hemen deneyeceğim.

Rica ederim.

Konu Sahibi
Değerli ubak hocam önce emeklerinize sağlık. Kodlarımızı denedim.

Birinci ve üçüncü kodlarda bir sorun yok. Fakat ikinci ve dördüncü kodlarda şöyle bir düzeltme yapabilir miyiz müsait olduğunuzda;

Kodların, sütun veya satır silme işlemi yapabilmesi için, sadece boş hücre veya hücrelerin bulunduğu satır ve sütunları silmesi gerekir, ve hatta aktif hücreyi silmemesi gerekir, çünkü Call ile çağrılacağından kullanıcıya hata yaptırabilir.

İstek şudur değerli hocam; ikinci ve dördüncü kodlarda, 1. satır ve 1. sütunda, (A1 hücresi hariç) sadece boş olan hücre veya hücrelerin, satır veya sütunlarını silme işlemini yapması gerekiyor.

Aktif hücre, seçilmiş hücre gibi komutlar, 2. ve 4. kodlarda, yer almamalıdır.

Şu anki durumda sadece tek boş hücre silinebiliyor, o da o hücre seçili durumdaysa..

Umarım tarif edebilmişimdir.

Teşekkürler.

Mesajınız azıcık kafa karıştırıyor. Madde madde devam edelim.
2. kod:
B1, C1 gibi ilk hücrelerde veri yoksa o hücrelerin bulunduğu kolon tamamen silinecek. Ancak B1 ile XFD1 hücresi arasında 16383 tane kolon var.
Ben bu kolonların hangisini işleme tabi tutacağımı nasıl belirleyeceğim?
İşte bunun için seçilin alanı kullandım. Eğer seçili alanı göz önünde bulundurmayacaksak o zaman bu işlemi hangi kolonlarda yapacağımızı belirleyen bir bilgi gerekli.

Konu Sahibi
Hocam ikinci ve dördüncü kodlar için birazdan örnek dosya ekleyeceğim ve dosya içine açıklamaları yazacağım.

Konu Sahibi
Hocam merhaba
Dosyaları ekledim, çok detaylı yazdım, teşekkürler.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Değerli hocam bildirim gelmediği için cevabınızı maalesef şimdi görebildim. Emeğinize sağlık. Düzelmiştir. Teşekkürler.

Rica ederim, iyi günler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri