• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satır Sayısı Artan Listede Sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Üstadlar,

Dosyamın OZLUK_DOSYASI sayfasındaki verileri internet sayfalarındaki gibi başlıklara tek tık ile ya da çift tık ile C sütununu A‘ dan Z’ ye sıralamak (Z’ den A’ ya gerek yoktur.) ve J sütunundaki verileri de eski tarihten yeni tarihe göre sıralamak istiyorum ama bu veriler artış gösterdiği için Sıralama yaparken belli satır seçildiği için yeni eklenenler sıralamanın dışında kalmaktadır. Bu koşulu göz önünde bulundurarak verileri mümkünse bu şekilde sıralamak istiyorum.
Mümkün değilse buton ile uygulayacak şekilde yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
J sütununu yeniden biçimlendirip tarihleri kopyalayıp değer olarak yeniden yapıştırmanız sanıyorum sorunu çözecektir. Olmazsa başka bir sütuna =sayıyaçevir(j1) formülünü yazıp aşağı çekin. Sonuçları kopyalayıp j sütununa değer olarak yapıştırın.
Başlıklara çift tıklayarak sıralama yaptırabilirsiniz. Ancak sayı ya da tarih sütunlarında hücre biçimlerinin hatalı olmamasına dikkat ediniz. Yoksa metin gibi alfabetik sıralama yaparsınız. Buyurun...

Alternatif olsun.
Sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
C veya J sütununda herhangibir hücreye çift tıklayınca çalışır.
Not: Module3 teki kodları siliniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
İlginiz için teşekkür ederim sayın ubak ve Balta

ayrı ayrı sayfalarda kodları uyguladım ancak her iki kodda da tarih olarak sıralamada hatalı sıralıyor. Eklediğim dosyada hatalı hücreleri belirttim. Yardımcı olabilir misiniz?

Hatalı sıralıyor çünkü dosyanızda tarih sütununda biçimlendirmeler hatalı. Açıklamada yazdım. Eklediğim dosyada j sütununda veri olan satırları ben elle yeniden biçimlendirdim. Hatasız sıralıyor. Siz de dosyanızda aynı işlemi yapmalısınız.

J sütununu yeniden biçimlendirip tarihleri kopyalayıp değer olarak yeniden yapıştırmanız sanıyorum sorunu çözecektir. Olmazsa başka bir sütuna =sayıyaçevir(j1) formülünü yazıp aşağı çekin. Sonuçları kopyalayıp j sütununa değer olarak yapıştırın.

Çözüm
Konu Sahibi
=sayıyaçevir(j1) formülü işi düzeltti hocam teşekkürler. Allah(c.c) razı olsun.

Rica ederim, hayırlı geceler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri